Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Büyükşehir Belediyesinden tarıma desteğe devam

Büyükşehir Belediyesinden tarıma desteğe devam

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, rekabetin üretici lehine gelişmesi adına Balıkesir çiftçisini desteklemeye devam ediyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, rekabetin üretici lehine gelişmesi adına Balıkesir çiftçisini desteklemeye devam ediyor.
Balıkesir´de ilk kez Büyükşehir Belediyesi´nin başlattığı ?Zeytin Zararlılarıyla Mücadele? hamlesiyle tarım ve hayvancılık faaliyetlerine destek sağlayan ve ardından sera örtüsü, soğuk süt tankı ve polen tuzaklı kovan altlığı dağıtımıyla Balıkesir çiftçisinin yanında olduğu gösteren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bu kez de 5 kırsal mahalleye yeni teknoloji selektör (tohum temizleme ve ilaçlama) makinesi desteği sağladı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı´nın yaptığı çalışma sonucunda 110 bin liralık yatırım bedeliyle temin edilen selektör makineleri; Kamçılı Mahallesi´nde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un katılımıyla Kamçılı (Karesi İlçesi), Kargın (Bigadiç İlçesi), Mahmudiye (Kepsut İlçesi), Adalı (Bigadiç İlçesi) ve Kesirven (Altıeylül İlçesi) kırsal mahallelerine dağıtımı gerçekleştirildi. Başkan Uğur, tören sonunda Büyükşehir Belediyesi imkanlarıyla 10 adet selektör makinesi alınıp, kırsal mahallere teslim edileceğinin müjdesini verdi.
Başkan Uğur´un yanı sıra selektör makinesi dağıtım törenine; Genel Sekreter Osman Yenidoğan, BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcı, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Uğur: ?İl Özel İdaresi´nin 10 yılda yaptığı yatırımı Büyükşehir Belediyesi 1 yılda yaptı?
Balıkesir çiftçisine desteğe ?Zeytin Zararlılarıyla Mücadele? ederek başladıklarını kaydeden Başkan Uğur, ?İlk olarak zeytin zararlılarıyla mücadele ettik. Ardından sera örtüsü dağıttık. Arıcılarımıza polen tuzaklı kovan altlığı verdik. Süt inekçiliği yapan üreticilerimize soğuk süt tankı dağıttık. Bugün de çiftçimizin daha sağlıklı ilaçlanmış tohumları ekerek daha iyi verim alması için selektör makinesi desteğini verdik. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin 2015 yılı içerisinde kırsalda yaptığı çalışmalar yol-su-kanalizasyon-köprü ve tarıma verdiği desteklerle birlikte Özel İdare´nin 10 yılda yaptığı hizmetleri bir yılda yaptık. Özel İdare, Balıkesir´e 10 yılda 150 milyon civarında yatırım sağlarken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bu yıl içerisinde 200 milyon lira kırsala yatırım gerçekleştirdi.? dedi.
1 Kasım seçimlerini kast eden Uğur, ?Bize 1 Kasım´da beş yıldız takarsanız 5 yıldız iş yaparız. Hükümete ne kadar destek, bizden o kadar hizmet. Bizler bu hizmetlerimizi hükümetimiz sayesinde yapıyoruz. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan sayesinde yapıyoruz. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu sayesinde yapıyoruz. Bu ülkedeki istikrar böyle oluyor. Siyasi istikrar olmadan ekonomik istikrar olmuyor. 7 Haziran´da iktidar çıkarmayan bir seçim oldu. Muhalefetin iktidar olma derdi yok. Onlar sadece laf üretiyor. Hayatı boyunca iş üretmediler. Biz böyle muhalefetten memnunuz. Böyle muhalefet oldukça 2071´e kadar iktidarız.? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false