Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Büyükşehir Belediyesinden körfeze 22.4 milyon liralık yatırım

Büyükşehir Belediyesinden körfeze 22.4 milyon liralık yatırım

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan Havran Kanalizasyon Şebekesi ve Atıksu Arıtma Tesisi ile Burhaniye Taylıeli Amfi Tiyatro ve Rekreasyon Alanı inşaatları temel atma törenleri 29 Ağustos Pazartesi günü düzenlenecek.

Toplamda 22.4 milyon liraya mal olacak olan yatırımların temeli Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un katılacağı tören ile atılacak. Körfez programında ayrıca Çok Amaçlı Su Tankeri Dağıtım törenleri de gerçekleştirilecek.
Başkan Uğur´un katılımıyla düzenlenecek olan Körfez programı Havran´la başlıyor.
Havran´da ilk olarak Belediyeyi ziyaret edecek olan Başkan Uğur, Belediye önündeki törende Çok Amaçlı Su Tankeri Dağıtım törenine katılacak. Ardından Kavaklı Park´ta yapılacak olan Havran Kanalizasyon Şebekesi ve Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı ile Yaya Köprüsü Temel Atma Töreni de Başkan Uğur´un katılımıyla gerçekleşecek.
Havran´dan Burhaniye ilçemize hareket edecek olan Başkan Uğur, Burhaniye Belediyesini ziyaret edecek. Belediye önünde Çok Amaçlı Su Tankeri Dağıtımı Törenine katılacak olan Büyükşehir Belediye Başkan Uğur, Taylıeli Mahallesi´ne geçerek Burhaniye Amfi Tiyatro Temel Atma Törenine katılacak.
Havran Kanalizasyon Şebekesi ve Atıksu Arıtma Tesisi Proje kapsamında ilçeye 40 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebeke hattı, 1 adet terfi merkezi ve 6 kilometre uzunluğunda terfi hattı yapılacak. Yine proje kapsamında ilçeye 25 bin kişilik Atıksu Arıtma Tesisi kurulacak. 17 Milyon TL´ye mal olacak olan tesis 2017 yılının Kasım ayında hizmete girecek. Tesis 2. Kademede ise 40 bin kişiye hizmet verecek.
Burhaniye ilçesine ise 5 bin kişi kapasiteli amfi tiyatro inşa edilecek. 5 milyon 420 bin TL´ye mal olacak olan Tanyeli Amfi Tiyatro ve Rekreasyon Alanı temel atma töreni ile ilçenin özellikle yaz aylarında düzenlenen festivallerde ihtiyacı olan bir merkeze kavuşması sağlanacak. 71 bin 190 metrekarelik alana inşa edilecek olan merkezde açık fuaye, 500 metrekarelik ticari birimler, mesire alanları, Ege´ye nazır seyir terasları, kafeteryalar ve 270 araçlık otopark yer alacak.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli