Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Büyükşehir Belediyesinden kar mağdurlarına yardım eli

Büyükşehir Belediyesinden kar mağdurlarına yardım eli

Sarıkamış Harekatı´nın 102. yılında, Rus kuvvetlerini püskürtmek isterken şiddetli soğuklara yenik düşen ve şehit olan askerler Balıkesir´de çeşitli etkinliklerle anıldı.

Balıkesir´de, Sarıkamış Harekatı´nın 102. yılında, Rus kuvvetlerini püskürtmek isterken şiddetli soğuklara yenik düşen ve şehit olan askerler çeşitli etkinliklerle anıldı.
Balıkesir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, Karesi Belediyesi ve Altıeylül Belediyesi´nin organizasyonunda Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü´nün düzenlediği anma etkinlikleri Yıldırım Camisi´nde sabah namazı ve Kuran-ı Kerim okunması ile başladı. Ardından Sarıkamış şehitleri yürüyüşü gerçekleştirildi. Zağnos Paşa Camisi önünden başlayan yürüyüş öncesi tüm katılımcılara üzeri Türk bayrağı işlemeli, kaşkol ve bere dağıtıldı. Mehter takımı eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşte askerler dev Türk bayrağını taşıdı. Protokol üyeleri ?Sarıkamış Şehitlerini Rahmetle Anıyoruz? yazılı pankartın arkasında yürüdü.
Kurtdereli Spemiraslan, İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çoker protokol üyeleri ve gençler katıldı. Salon önündeki etkinlikte şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Gençlik Merkezi Dil Eğitimleri Atölyesi gençleri, İstiklal Marşı´nı işaret dili anlatımıyla okudu.
Etkinlik şiirler ve şehitlerin ruhuna okunan dua ile sona erdi. Yürüyüş öncesi dağıtılan atkı ve bereler Halep´teki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere geri toplandı.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli