Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Büyükşehir Belediyesinden amatör balıkçılığa destek

Büyükşehir Belediyesinden amatör balıkçılığa destek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilki düzenlenen Sportif Amaçlı Amatör Balıkçılık Yarışması, Şamlı Mahallesi Göleti´nde düzenlendi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi tarafından sportif sazan balıkçılığı ve amatör balıkçılığı tanıtmak, sevdirmek ve amatör ruhunu geliştirmek amacıyla Sportif Amaçlı Amatör Balıkçılık Yarışması düzenlendi. Amatör olta balıkçılarının bir araya geldiği etkinlik Şamlı Mahallesi Göleti´nde düzenlendi. Sazan Balığı Tutma Yarışması´na 30 takım ve 60 amatör balıkçı katılırken, 2 gün süren yarışma sonrası en çok ve en büyük sazan balıklarını tutanlar Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un katıldığı tören ile ödüllendirildi.
Ödül töreni öncesi yarışmaya katılan amatör olta balıkçıları ile sohbet eden Başkan Uğur daha sonra Balıkesir Otizimli Bireyleri Destekleme Derneği (OBİDER) üyesi ailelerin çocukları ile de bir araya geldi. Otizmli çocuklar amatör balıkçılar ile bir araya gelirken, Balıkesir İtfaiye Daire Başkanlığı´nın can kurtarma botları ile gölette tur attılar. Ödül törenine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, amatör olta balıkçıları ve vatandaşlar katıldı.
Tören öncesi Başkan Uğur ve katılımcılar yakalanan sazan balıklarını yeniden gölete saldılar. Uğur daha sonra İtfaiye Daire Başkanlığı´nın cankurtaran botu ile gölette tur attı. Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli