Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Edip Uğur sessizliğini bozdu

Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Edip Uğur sessizliğini bozdu

Bandırma´lı gazeteci Necdet Mancılık?a verdiği röportajda gündemi değerlendiren Uğur, yerine atanan şahsın rahat oturamayacağını söyledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Edip Uğur, sessizliğini bozdu.
Bandırma´lı gazeteci Necdet Mancılık?a verdiği röportajda gündemi değerlendiren Uğur, yerine atanan şahsın rahat oturamayacağını söyledi.
Edip Uğur´un röportajından önemli satırbaşları:
?Benim o yedi dakikalık istifa konuşmam manifesto gibidir. Her bir cümlesi bir şeyler ifade eder. Yalnız Türkiye´de de değil, tüm dünyada yankı bulmuş bir istifadır. Ben orada inandığım şeyleri söyledim. Çünkü Allah´a şükür abdestimizden şüphemiz yok. Başımız dik, alnımız açık ve ne yaptığımızı biliyoruz. Elhamdülillah Cenab-ı Allah bize her türlü mevki ve makamı nasip etti. Yirmi beş yıla yakın zamandır önemli makamlar, mevkiler sahibi oldum. Bizim geldiğimiz bu makamlar kaç kula nasip olur? Onun için biz doğru bildiğimizi her zaman söyleriz. Burada da söylemek gerek. Eğer doğruları söylemezseniz, işler iyi gitmez. Bakın istifa ederken söylediklerimiz yabana atılır şeyler değildi. Şimdi diyorlarmış ki, bu Edip Uğur´un bir üst aklı olması lazım, bu konuşmayı o üst akıl hazırlamıştır. Ne üst aklı, bu bizim kendi aklımız. ?Ben şunu yaptım, bunu yaptım´ diye çiçekli böcekli bir konuşma yapmak istemedim. Onun takdirini zaten milletimiz yapar ama esas iş devletin yönetimindeki durumdur. Burada bürokrasi siyasetin yerini alıyor. Devlet, milletin önüne geçiyor. Sadakat, liyakatin önüne geçiyor. Şu anda tüm bunlar doğrudur. Bizde bunların hepsini eksiksiz söyledik. Bakın şimdi istifa mistifa isteyemiyorlar. Yoksa sırada 4-5 tane daha Büyükşehir Belediye Başkanı vardı. Bunlar yanlış olaylar. Hani demokrasi de seçimle gelen seçimle giderdi. Yerel seçimlere 14 aydan fazla var. On dört ay kısa bir süredir ama siyasette 24 saat uzun bir süredir. Su, yolunu bulur. Ben nevi şahsına münhasır bir adamım. Öyle o parti ile bu parti ile görüşmem. Ayrıca bana da kimse gelmedi. Buna rağmen yine de bir sürü dedikodu var. Yok, Abdullah Gül´le görüşüyormuşum. Benim istifa açıklamamı o hazırlamış. İYİ Parti´de bir FETÖ´cü paşa varmış, ben onunla kontak kuruyormuşum. Aman Allah´ım, akla mantığa sığmayan dedikodular. Tabii ben böyle sakin ve rahat durunca korkuları daha fazla oluyor. Çünkü halkta benim karşılığım var. Biz belediyeyi aldığımızda ne enkaz edebiyatı yaptık, ne de davul zurna çaldık ama bizden sonra ne oldu? Bakın bunu burada MHP´liler söylemiş. Ya, demişler Edip Uğur, belediyeyi MHP´den aldı, hiçbir kutlama yapmadı. Siz başka bir partiden almış gibi davulla zurnayla kurbanlar keserek kutladınız demişler. Orası kumpasla, yalan ve iftira ile oturduğunuz bir yer. Öyle olunca da orada rahat oturamazsınız.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli