Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Büyükşehir Belediyesi Balıkesir´i 2040 yılına hazırlıyor

Büyükşehir Belediyesi Balıkesir´i 2040 yılına hazırlıyor

Balıkesir, Büyükşehir olmasıyla beraber her geçen gün yerli ve yabancı yeni yatırımlara ev sahipliği yapıyor.

Balıkesir, Büyükşehir olmasıyla beraber her geçen gün yerli ve yabancı yeni yatırımlara ev sahipliği yapıyor.
Balıkesir´de yeni faaliyetler planlayan Kale Grubu´na danışmanlık yapan Mimar Alfonso Vegara, Balıkesir, Çanakkale ve Marmara Havzası´nın 2040 vizyonu üzerine diamond yani elmas modeli sunumunu gerçekleştirdi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen sunuma Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur, Çanakkale Sanayi Odası Başkanı Bülent Ergin ve Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler ve GMKA Genel Sekreter Vekili Dr.Kasım Özek katılım gösterdi.
Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede; ?Singapur, İspanya, Brezilya, Kolombiya gibi dünyanın en büyük ülkelerinde şehirlerin rekabet gücü üzerine çalışmalar yapmakta olan Mimar Alfonso Vegara ile birlikte Balıkesir´de önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda, dünya nasıl gelişiyor, ülkeler ve şehirler kendilerini nasıl konumluyorlar ve küresel bazda kentsel dönüşüm konularını ele aldık. Bu konu başlıklarıyla ilgili Sayın Vegara verimli bir sunum gerçekleştirdi.? diye konuştu.
Sunumu yapılan bu model şehirlerin sanayiye entegre sürecini ele alırken yatırımcılar için vazgeçilmez fırsatlar öngörüyor.
Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı