Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur muhtarları Bandırma´da topladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur muhtarları Bandırma´da topladı

?Balıkesir´i marka kent yapmalıyız?

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Bandırma, Erdek ve Marmara adasındaki muhtarlarla, Bandırma´daki bir otelin salonunda bir araya geldi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin çalışma ve hizmetlerinin tanıtıldığı bir sinevizyon gösterisinin ardından, muhtarlar için yeni oluşturulan ?muhtarlık akreditasyon programı?, sistemin kuruculuğunu yapan Cevdet Tellioğlu tarafından tanıtıldı. Oluşturulan ?153 iletişim hattı?ndan, telefonla iletişim merkezine, çağrı merkezi aracılığıyla uygulamalı olarak ulaşan Bandırma´nın Doğruca Mahallesi Muhtarı Yakup Mence, mahallesine halk otobüsü seferi ve yollarının asfalt yapılmasını, Erdek´e bağlı Aşağı Yapıcı Muhtarı İdris Doğan, BAGFAŞ girişindeki 2 kilometrelik dar yolun, bölünmüş yola dönüştürülmesini, dağdaki göletten, kendileri de dahil 5-6 kırsal mahallenin meralarının sulanması için su getirilmesini, Marmara Adası merkez Hürriyet Mahallesi Muhtarı Volkan Dinçer ise kanalizasyon şebekesindeki kaçakların önlenmesini istedi.
AKP Bandırma İlçe Başkanı Alp Bostancı ve yönetim kurulu üyeleri ile Erdek İlçe Başkanı Murat Sever ve yönetim kurulu üyeleri, Gençlik Kolu Başkanı Koray Çapacı´nın yanı sıra belediye meclis üyeleri Halil Aydöner ve Pakize Ciciler´in de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Balıkesir Büyükşehir konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Balıkesir´in son 12-13 yılda merkezi hükümet ve devletten önemli yatırımlar aldığını öne sürerken, Bandırma Üniversitesi´nin ku rulmasında da büyük emeklerinin geçtiğini belirtti.
Balıkesir´in, yeraltı zenginlikleri, turizmi, termal yatakları, tarımı, sanayisi, mermeri ile çok zengin bir il olduğuna dikkati çeken Uğur, ?Bunların değerini bilip çeşitli projelerle ilimizi marka bir kent yapmaya ve dünyaya tanıtmaya çalışacağız? diye konuştu. Balıkesir´in, karada, havada ve denizde vatandaşa her çeşit hizmeti getirmek amacıyla çaba harcadığına dikkati çeken Uğur, şunları söyledi:
?Bandırma, Erdek ve Marmara´yı çok önemsiyoruz. Bandırma Limanı´nı, Roterdam ayarında büyük bir ithalat ve ihracat limanı yapmayı planlıyoruz. Görüşmeler yapmak üzere önümüzdeki günlerde Roterdam´a gideceğiz. Erdek-Marmara-Avşa arasında, 30 kişi kapasiteli deniz taksi seferlerini başlattık. Bu seferler, 365 gün sürecek. Bu arada, ilk aşamada, Bandırma, Balıkesir merkez ve Burhaniye´de ücretsiz olarak hizmet vermek üzere cenaze nakil araçları da alacağız.?
Uğur, konuşmasının ardından, bazı kırsal mahallelerde kullanılmak üzere aldıkları yangın söndürme su tanklarının sertifikalarını muhtarlara verdi. Çok amaçlı kullanılmaya elverişli tankların sertifikalarını Bandırma´ya bağlı Çepni, Bereketli ve Musakça, Erdek´e bağlı Turanlar, Kestanelik ve Ballıpınar muhtarlarına teslim eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, ?Suyu 100 metre atma kapasitesine sahip bulunan bu tankları, bu yıl içinde 150 mahallemize vereceğiz. Beş yıl içinde ise Balıkesir´in 900 köyü, bu tanklara kavuşacak? diye konuştu.
HAŞERE VE SİVRİSİNEK MÜCADELESİ
Haşere ve sivrisinek ile mücadele çalışmasını da üstleneceklerini açıklayan Uğur, şu bilgiyi verdi:
?Bu mücadeleyi insansız hava araçları ile gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 12-13 milyon liraya mal olacak bu çalışma için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağız. Böylece vatandaşlarımızın çok yakındığı bu sorunu da çözeceğiz.?
Uğur, 1 Kasım seçimlerinde de vatandaşların, oylarını istikrarlı bir hükümet için kullanmalarını istedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false