Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur: ?Balıkesir´in zeytinyağı gibi sütünü de marka yapmaya kararlıyız?

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur: ?Balıkesir´in zeytinyağı gibi sütünü de marka yapmaya kararlıyız?

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Karesi ve Altıeylül İlçeleri Süt Üreticileri Birliği´nin hazırladığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile GMKA´nın katkı verdiği...

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Karesi ve Altıeylül İlçeleri Süt Üreticileri Birliği´nin hazırladığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile GMKA´nın katkı verdiği ?Balıkesir SÜB? Üyeleri İle Güçleniyor? projesinin tanıtım toplantısına katıldı.
Balıkesir Karesi ve Altıeylül İlçeleri Süt Üreticileri Birliği´ne bağlı üreticilerin kaliteli süt üretmesini sağlayacak projenin tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Cihat Şimşek, tarım ve hayvancılık alanındaki desteklerinden dolayı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´a teşekkür etti.
Başkan Uğur´un tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerin ihtiyaçlarına anında karşılık verdiğini ifade eden Şimşek, ?Şehrimizin emin insanı, Balıkesir´in idaresini emanet ettiğimiz Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´a teşekkür etmek istiyorum. Balıkesir´in idaresini, sanayisini, ticaretini, tarım ve hayvancılığını bilen başkanımız, biz sektörümüzle ilgili eksiklikleri kendisine iletmeden bize hep yardımcı oldu. Süt soğutma tankı dağıtarak üreticilerimize destek oldu. Ayrıca tohum selektör makinesi, polen tuzaklı kovan altlığı destekleriyle üreticinin yanında olduğunu gösterdi.? dedi.
Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, 2002 yılından bu yana merkezi hükümetlerin Balıkesir´e tarım ve hayvancılık alanında sağladığı kaynağın 1. 8 katrilyon tutarında olduğunu açıkladı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir´in 750 ton süt üretimiyle Türkiye´de en çok süt üreten ilk üç il arasına girdiğine dikkat çekti.
Kaliteli süt üretimin arttırılması gerektiğini vurgulayan Uğur, Tarım ve hayvancılık alanındaki teknolojik gelişmelerin üretimi olumlu etkilediğini, Balıkesir´de işletme başına 65 litre süt üretildiğini belirtti.
Uğur, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Bir işletmede en az 5-6 hayvan var. O zaman bir hayvanın günlük süt üretimi 10-12 litre olup bu rakam çok düşük. Bugün Hollanda´da günlük süt üretimi bir hayvan başına 30-35 litre. Bende bir süt üreten işletmenin ortağıyım. Bizim işletmede bir hayvandan günlük 33 litre süt alınıyor. Balıkesir´de tarım ve hayvancılıkta modernizasyona gitmemiz lazım. Dünyada muazzam bir dönüşüm var. Artık tarım ve hayvancılıkta en modern teknolojiler kullanılıyor. Biz üreticiler eğer bu teknolojiyi kullanmazsak geride kalırız. Bizim ürettiğimiz sütün kalitesi ve miktarının yüksek olması lazım. Balıkesir´in zeytinyağı gibi Balıkesir´in sütünü de dünya markası yapmalıyız. Hep birlikte el ele vereceğiz ve Balıkesir´i layık olduğu yere taşıyacağız. Plakamız 10, inşallah her şeyimizde 10 numara olacak.?
1 Kasım´da yapılacak seçimler öncesinde siyasi istikrara da vurgu yapan Uğur, hizmetlerin kaliteli ve hızlı bir şekilde gelmesi için ülkede siyasi istikrarın şart olduğunun altını çizdi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false