Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Büyükşehir Başkanı Yılmaz, tarımı geleceğin mesleği olarak görüyor

Büyükşehir Başkanı Yılmaz, tarımı geleceğin mesleği olarak görüyor

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türkiye´de tarımsal öğretimin başlamasının 174. yılı kapsamında düzenlenen ?Tarım Haftası? programına katıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türkiye´de tarımsal öğretimin başlamasının 174. yılı kapsamında düzenlenen ?Tarım Haftası? programına katıldı.
Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü katkılarıyla düzenlenen ?10 Ocak Tarım Haftası? etkinlikleri, İl Tarım Heyeti´nin Atatürk Anıtı´na çelenk koymasıyla başladı. Heyet ardından Valilik ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ziyaretleri gerçekleştirdi. Tarım Haftası etkinliklerine katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, tarımsal öğretimin 174. yılı nedeniyle ?Tarım Haftası? kapsamında açılan tarım fotoğrafları sergisini gezerek Balıkesir´de tarımsal ve tarıma dayalı ürün ihracatı yapan firmaların açtığı stantları ziyaret edip ürünleri inceledi. Akabinde gerçekleştirilen panelde; Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Söğüt ve Balıkesir Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Ziya İlhan, Balıkesir´in tarım ve hayvancılık potansiyeliyle ilgili bilgiler vererek bu konuda yapılması gerekenler hakkında bilgilendirmede bulundular.
Panelde bir konuşma yapan BBB Başkanı Yücel Yılmaz, tarımla uğraşan insanların ürünlerinin gelirinin her zaman daha fazla olması için yapılan çalışmalara her zaman destek vereceklerini söyledi.
Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Bizler yerel yönetimde, Ziraat Odamız kendi altyapısıyla, üniversitelerimiz, devletin idari mekanizmasını temsil eden Valiliğimiz, kaymakamlarımız ve onlara bağlı idareciler hep beraber katma değeri yüksek ürünlere geçip pazar payları daha yüksek oranlara nasıl ulaşabiliriz? Eğitimcilerimiz bununla ilgili AR-GE çalışmalarını yapıp uygulayıcı olan çiftçilerimize, vatandaşlarımıza bunları öğretip daha çok verimli almasını sağlamalı. Ticaret erbabı olup bu ürünlerin ülke geneline ve yurtdışına satılmasını sağlayan arkadaşların katma değeri, ambalajı daha güzel hale getirmesi gerekiyor. Bizim de yerel yöneticiler olarak hayatlarını kolaylaştıracak zeminleri oluşturacak platformları oluşturmamız gerekiyor. Balıkesir bu işte üzerine düşeni son 10 yılda yapmaya başladı. Görüyorum burada gençler var, geleceğin mesleği aslında tarım. Bir teknoloji var bir de tarım var. Burada; veterinerlik, ziraat fakülteleri üstlerine düşeni yapmak için hazır.?
AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, tarımın ne olduğunu ve neler yapılması gerektiğini iyi bildiklerini ifade etti.
Balıkesir için en önemli sorunlardan bir tanesinin tarıma dayalı sanayi alanlarının oluşturulamamış olduğunu dile getiren Milletvekili Canbey ?Önümüzdeki dönemde bence en fazla kafa yoracağımız konulardan bir tanesi tarımsal verimliliği, sürdürülebilirliği nasıl artırabiliriz ve tarıma dayalı sanayiyi nasıl geliştirebiliriz olmalı.? diye konuştu.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 10 Ocak 1846´da İstanbul Ziraat Mektebi Aliye´sinin açılmasıyla Türkiye´de tarımsal öğretimin başladığını belirtti.
Balıkesir´in tarım kenti olarak Türkiye´yi doyuran il olarak tarım ve hayvancılıkta ülkenin üst sıralarında yer aldığını kaydeden Vali Yazıcı, ?Yaşamın devam edebilmesi için tarım olmazsa olmazımız ve bunları üretirken asla ve asla kaliteden vazgeçmeyelim.? diye konuştu.
Konuşmaların ardından Balıkesir´de tarım sektöründe ihracat yapan firmaların temsilcilerine plaket takdim edilerek program sona erdi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı