Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Büyükşehir Başkanı Uğur, vizyon projelerini paylaştı

Büyükşehir Başkanı Uğur, vizyon projelerini paylaştı

Vizyon projeleri arasında yer alan en küçük projenin maliyeti 100 milyon dolar.

Vizyon projeleri arasında yer alan en küçük projenin maliyeti 100 milyon dolar.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir´in gelişimi ve kalkınmasına katkı sağlayacak, Türkiye ve dünyada cazibe merkezi haline getirecek büyük projeleri basın toplantısıyla tanıtımını yaptı.
Fransa´nın Cannes şehrinde gerçekleştirilen dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM´de yabancı yatırımcıların büyük ilgisini çeken Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin projelerini maketler üzerinden basını bilgilendiren Başkan Uğur, bu projelerin sadece Balıkesir´in değil Türkiye´nin de vizyon projeleri arasında yer aldığını ifade etti.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi protokol girişinde gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısında konuşan Başkan Uğur, MIPIM Fuarında sergilenen Ayvalık Liman, Çay Deresi Rekreasyon, Gömeç Port, Ayvalık Cunda Köprüsü, Sarımsaklı Plaj, Bandırma Sanayi ve Liman, Çamlık Tepesi ve BALTOK Projelerinin detaylarını maketler üzerinde basın mensuplarına aktardı.
Vizyon projeler arasında Bandırma bölgesinin de bulunduğu bilgisi veren Uğur, bu bölge için düşündüğümüz OSB ve Liman Projesi, Marmara bölgesindeki Gönen´i, Manyas´ı, Erdek´i ve Marmara Adası´na katkı sağlayacak. Bandırma´ya gelecek sanayi Gönen´i de değerli hale getirecek. O zaman Gönen´in termali de marka olacak. Erdek´te marka olacak. Avrupa´daki sahil kentlerinin bizim Erdek´imizden, Edremit´imizden hiç farkları yok ama onlar oralara bir değer katıp, o yerleri marka yapmışlar. İnşallah bizde Balıkesir´imizi bu şekilde bir marka yapacağız? diye konuştu.
Balıkesir Büyükşehir Bele-diyesi´nin su faturalarına zam yaptığı yönündeki iddialara da cevap veren Başkan Uğur, ?Suya zam yaptınız diye bizi tenkit ediyorlar. Katık atık parası alıyoruz ve biz bu paraları ilçe belediyelerine veriyoruz. İlçe belediyeleri bu parayla çöp topluyor, hizmet yapıyor. İşte bu katı atık parası da bu masrafların karşılığında alınıyor. Örneğin; bu bedel Erdek´te 12 lira. Bu tutar kişinin kullandığı su faturasına dahil ediliyor. Biz bu tutarı toplayıp Erdek Belediyesi´ne teslim edeceğiz.? dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli