Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

BÜYÜKŞEHİR, BALIKESİR´İ HİZMET AĞIYLA ÖRÜYOR

BÜYÜKŞEHİR, BALIKESİR´İ HİZMET AĞIYLA ÖRÜYOR

Göreve geldiği günden bu yana özellikle ilçelere yaptığı sık ziyaretlerle tüm dikkatleri üzerine toplayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, önceki günü Burhaniye´de geçirdi.

AK Parti İlçe Teşkilatı, Burhaniye Belediyesi´ni ziyaretlerinin yanı sıra Burhaniyeli esnafları ziyaret ederek taleplerini dinleyen Başkan Kafaoğlu, bu turun yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Burhaniye´de yapılan çalışmalar ve verilen hizmetlere ilişkin çalışmaları yerinde inceleyerek bilgiler aldı.
BURHANİYE´YE ÜCRETSİZ WIFI HİZMETİ
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk olarak Bandırma´da hayata geçirilen ücretsiz wifi hizmetine bir yenisi de Burhaniye´de eklendi. Burhaniye Cumhuriyet Meydanı´nda hayata geçirilen ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yürütülen ücretsiz wifi hizmeti aynı anda 255 kişinin internete bağlanmasına imkan tanıyor. Ücretsiz wifi sistemiyle ilgili Burhaniyeliler´e bilgiler veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, günümüzün teknoloji çağı olduğunun altını çizerek özetle şunları söyledi; ?Artık iletişim çağını yaşıyoruz. Gençlerimizin internetsiz kalmaması için Burhaniye Cumhuriyet Meydanı´nda ücretsiz wifi hizmetini başlattık. 20 ilçemizin tamamında bu uygulamayı yapacağız. Yaklaşık olarak 25 ayrı noktada şehir merkezimiz de dahil ücretsiz wifi hizmetini sürdürüyoruz. Bu uygulama sayesinde insanlarımız internet üzerinden yapacağı işlemleri, faturalarını ödemeleri, bankacılık işlemleri gibi birçok konuyu halledebiliyor. Bu hizmetimizin Burhaniyemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.?
TEFRİKAYA DÜŞMEYECEĞİZ
Burhaniye Cumhuriyet Meydanı´ndaki ücretsiz wifi hizmeti tanıtımının ardından AK Parti Burhaniye İlçe Başkanlığını da ziyaret eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, İlçe Başkanı Onur Bedir ve ilçe yöneticileri tarafından karşılandı. Parti binasında ilçe yöneticilerine hitap eden Başkan Zekai Kafaoğlu, gerek genel gerekse yerel siyasi gelişmelere dair açıklamalarda bulundu.
Genel seçimleri Balıkesir olarak başarıyla atlattıklarının altını çizen Başkan Zekai Kafaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; ?24 Haziran seçimlerinden alnımızın akıyla çıktık. Balıkesir Türkiye´nin gündemine oturdu. Partimizin her kademesinde Balıkesir konuşuluyor. Cumhurbaşkanımızda ?Maşallah Balıkesir 24 Haziran´da ayağa kalktı? diyerek bizleri onurlandırdılar. Yerel seçimlerde de güçlerimizi birleştireceğiz. Tefrikaya düşmeyeceğiz. Sineler toplu vuracak. Balıkesir´de artık teşkilatlarıyla, milletvekilleriyle belediye başkanlarıyla sineler toplu vuruyor. Aşamayacağımız engel yok. Önemli olan bizim birliğimizi, beraberliğimizi kardeşliğimizi daimi kılmak. İnsanız. Mutlaka eksiğimiz olur. Ama bunları büyüterek, abartarak bir yere varamayız. Eksikliklerimizi tamamlayacağız. Hatalarımız varsa hatalarımızda ısrar etmeyerek düzelterek yolumuza devam edeceğiz. Ortak aklı kullanacağız. Ortak aklı kullanan yolunu şaşırmaz. Biz belediye başkanları olarak her şeyi en iyi bilen insanlar değiliz. Önemli olan herkesin katkısını sağlayabilmek, herkesin aklını kullanabilmek. Herkesin bildiğini o şehrin menfaatleri doğrultusunda kullanabilmek. Başarılı insanlar ortak aklı kullanabilen insanlardır. Onun için asla biz bu makamlara geldik diye kibirlenmek gururlanmak yok.?
GAYRETLİYİZ, HEYECANLIYIZ VE MUTLAKA BAŞARACAĞIZ
Balıkesir´de 10 aydır gönül belediyeciliği anlayışıyla görevlerine devam ettiklerini dile getiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, artık trendin de gönül belediyeciliğine doğru gittiğini dile getirerek konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı; ?Balıkesir´de gönül belediyeciliği seferberliği başlattık. Hatırlayın 90´lı yıllarda ideolojik belediyecilik vardı. 2000´li yıllardan sonra AK Parti ile birlikte hizmet belediyeciliği geldi. Sosyal belediyecilik anlayışı geldi. Şimdi artık trend gönül belediyeciliği seferberliğine doğru gidiyor. Seçimden sonra da Cumhurbaşkanımız aynen bunu dedi. Çünkü Balıkesir´de biz bunu uyguladık. Sayın Cumhurbaşkanımız da Balıkesir´i yakinen takip ediyor. Buradaki uygulamanın başarılı olduğunu gördü. Milletvekili sayısının arttığını gördü. Seçimlerden sonraki ilk il başkanları toplantısındaki, belediye başkanları da oradaydı; aynen şu ifadeyi kullanmıştı: ?Gönül belediyeciliği seferberliği başlatıyoruz?. Bu hakikaten çok önemli. Gayretliyiz, heyecanlıyız ve mutlaka kazanacağız. Başarmaya mahkûmuz. Durmak yok yola devam diyorum.?
BURHANİYE BÜYÜKŞEHİR´E DAHA YAKIN OLACAK
Burhaniye AK Parti İlçe Teşkilatı ziyareti sonrasında Burhaniye´de yenileme çalışmaları Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen hükümet konağındaki çalışmaları yerinde inceleyen ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, yüklenici firmadan binanın kasım ayı sonuna kadar hazır hale getirilmesini istedi.
Burhaniye Hükümet Konağının onarılmasının ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesini adeta Burhaniye´ye taşıyacaklarını dile getiren Başkan Kafaoğlu, bahse konu çalışmayla ilgili şunları dile getirdi; ?Burhaniye eski hükümet konağı binası Balıkesir Büyükşehir Belediyemize tahsis edilen binalardan birisi. Tarihi ve tescilli bir bina. Anıtlar kurulundan gerekli izinler alındıktan sonra güçlendirme ve yenileme çalışmaları başladı. Binada devam eden çalışmalar yüzde 60´lar seviyesine geldiğini yerinde gördük. İşin bitiş süresi Aralık ayı sonunda görünüyor. Biz yüklenici firmaya biraz daha hızlanmasını ve binayı kasım ayı sonunda bize teslim etmesini söyledik. Acelemiz var. Burası Balıkesir Büyükşehir Belediyesi hizmet binası olarak kullanılacak. Büyükşehir artık Burhaniye´ye daha yakın olacak. Burhaniye´nin tam kalbinde olacak. Bütün birimleriyle beraber Burhaniyelilerin hizmetinde olacak. Bu da Burhaniye belediyemize de güç katacak. Daha yakinen sorunlar istekler takip edilecek sorunlar çözülecektir. İnşallah binamızın açılışını da hep birlikte yaparız.?
ESNAF ÇALIŞMALARDAN OLDUKÇA MEMNUN
Burhaniye´deki bir dizi ziyaret ve temasların yanı sıra gittiği her ilçede olduğu gibi Burhaniye´de de esnaf ziyaretlerini ihmal etmeyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, esnafın sorunlarını ve taleplerini dinleyerek çözüm noktasında gerekli talimatları verdi.
Burhaniye´de Büyükşehir Belediyesi tarafından devam eden asfalt çalışmaları, kilit parke taşı döşeme çalışmaları ücretsiz wifi hizmeti, sahil bandındaki plajların sürekli temizlenmesi, sinek ve haşereyle mücadele konusunda verilen gayretten dolayı memnun olduklarını dile getiren esnaflar bu çalışmaların devam etmesi konusunda talepte bulundular.
Burhaniye ziyareti sırasında geçtiğimiz gün yaşamını yitiren Burhaniye Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi Süleyman Suavi Söyler´in dayısı Mustafa Söyler´in Pelitköy Mahallesi Camii´nde düzenlenen cenaze törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Söyler ailesine başsağlığı dileklerinde bulunarak acılarını paylaştı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli