Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Büyükerşen´e Edremit´te sevgi seli

Büyükerşen´e Edremit´te sevgi seli

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, telefonla tanıştığı ve sürekli internetten görüştüğü, Edremit ilçesindeki arkadaşını görmek için Edremit Körfezi´ne geldi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, telefonla tanıştığı ve sürekli internetten görüştüğü, Edremit ilçesindeki arkadaşını görmek için Edremit Körfezi´ne geldi.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, insan sevgisi ve vefanın güzel bir örneğini sergiledi.
Edremit´te Parkı içerisi Sera Kafe isimli çay bahçesini işleten Akın Andıç, internette tanıştığı ve telefonda sürekli görüştükleri Yılmaz Büyükerşen´i Edremit´e davet etti.
Marmaris´te kısa bir süre tatil yapan Büyükerşen, yol üzerindeki Ayvalık Belediyesi´ni ziyaret ederek, daha sonra Edremit´te Akın Andıç tarafından karşılandı. Edremit Parkı girişinde bulunan Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi´ne gelen Büyükerşen, müzede resim sergisi düzenleyen sanatçılar tarafından sergi salonuna davet edildi.
Sergi salonunda, salondan parka yürüyüşü ve çay bahçesinde oturduğu yaklaşık yarım saat boyunca Büyükerşen´i gören vatandaşlar yanına gelerek sohbet etti ve fotoğraflar çektirdi.
Erol Özgüneş isimli vatandaş Büyükerşen´e sarılarak ?Sana el kaldıran şerefsizin eli kırılsın. Sen Eskişehir´in değil, Türkiye´nin mavi boncuğusun. Eskişehir´i güzeller güzeli bir şehir yaptın. Türkiye´yi de güzelleştireceğine inanıyorum. Sizi Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz? dedi.
Yılmaz Büyükerşen çay bahçesi girişinde çiçeklerle karşılanırken nostaljik eşyalarla donatılan çay bahçesini inceledi ve çok beğendi. Gazetecilere açıklamada bulunan Büyükerşen, Edremit Körfezi´nin dünyadaki cennet olduğunu ifade ederek, ?Daha önceleri Ayvalık ve Edremit´ten hep geçer giderdik. Hiç içlerine girme imkanım olmamıştı. Bu sefer buraları bir başka gördüm. Geçişlerim esnasında bu bölgenin gerek doğa güzelliklerini, gerekse insan güzelliğini fark edememişim. İnsanları, doğası çok güzel geldi bana. Akın, arkadaşım ile hep telefon ve internet sayesinde tanışır görüşürdüm. Ama buraya geldim sizleri gördüm. İnsanlar için, dünyadaki cennet burası. Ama inşallah bir gün bütün millet kendisini cennet içerisinde gibi, zengin, huzurlu ve mutlu hissedecek. O günleri bekliyoruz? dedi.

Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli