Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Büyük sürpriz! Erdek sahilinde Caretta Caretta

Büyük sürpriz!  Erdek sahilinde Caretta Caretta

Sayıları her geçen gün azalan ve koruma altına alınan Caretta Caretta cinsi deniz kaplumbağalarından biri Erdek´e bağlı Paşalimanı Adası´nda karaya vurdu.

Sayıları her geçen gün azalan ve koruma altına alınan Caretta Caretta cinsi deniz kaplumbağalarından biri Erdek´e bağlı Paşalimanı Adası´nda karaya vurdu.

Paşalimanı Adası´na bağlı Poyrazlı Mahallesi´nde sahilde dolaşan vatandaşlar, kumsalda duran Caretta Caretta cinsi kaplumbağayı fark ederek durumu Paşalimanı Jandarma Karakol Komutanlığı´na bildirdiler. Jandarmanın sorumluluk alanında kalan Paşalimanı Adası, Poyrazlı Mahallesi sahiline gelen Jandarma ekipleri, kumsala vuran Caretta Caretta´yı ilk olarak denize geri bırakmak istediler. Ancak yüzemediği anlaşılan Caretta Caretta´yı tekrar kıyıya alan jandarma ekipleri, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Uygulama Merkezi´yle irtibata geçtiler. DEKUM, Jandarma ekiplerine yapması gerekenleri söyleyerek Caretta Caretta´yı almak için Erdek´e hareket etti. Jandarma ekipleri tarafından Paşalimanı Adası´ndan Erdek´e gelen yolcu ve araç taşıma gemisi GESTAŞ´a bırakılan Caretta Caretta´yı, limanda, Çanakkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri teslim aldı.

Erdek´te karaya vuran ve yüzemeyen Caretta Caretta´yı teslim alan Çanakkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerinin, kamyonete koydukları deniz kaplumbağasını, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Uygulama Merkezi´ne teslim edeceği bildirildi.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Uygulama Merkezi´nde tedavisi yapılacak olan Caretta Caretta´nın daha sonra doğal yaşam alanına bırakılacağı öğrenildi.

Haber : Taygun ERTAN

/resimler/2017-2/16/2248029235337.jpg



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu