Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bursa Milletvekili Yıldırım Marmarabirlik e moral verdi

Bursa Milletvekili Yıldırım Marmarabirlik e moral verdi

Akparti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım bugün ayakta duran ve sürekli büyüyen Marmarabirlikin zeytin üreticisinin sigortası olduğunu söyledi.

Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, tarım satış kooperatiflerinin eskiden çok kötü yönetildiğini, bu nedenle pek çoğunun kapısına kilit vurulduğunu ancak Marmarabirlik`in dimdik ayakta olduğunu söyledi. Yıldırım, Marmarabirlik`in Marmara Bölgesi zeytin üreticilerinin sigortası olduğunu ifade etti.
Milletvekilliğinden önce Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğü yapan Akparti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ve Başkanvekili Şevket Karagöz`ü ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yıldırım`ın Marmarabirlik ziyaretine BTSO Meclisi üyelerinden Mehmet Taner Eke de eşlik etti.
"Kazan kazan" modeli
Başkan Hidamet Asa, Marmarabirlik`in kurumsal yapıya kavuştuğunu ve "kazan kazan" modelini esas aldığını belirterek "Marmarabirlik kazandığı sürece ortağı olan 30 bin zeytin üreticisi kazanıyor. Marmara Bölgesi`nde şu anda hasat devam ediyor ve tek alıcı Marmarabirlik.. Özel sektör alım yapmıyor. Özel sektör alacağı az miktarda ürünü aldı ve piyasadan çekildi. Eğer Marmarabirlik olmasaydı, üreticinin hali perişandı. Halen alımlarımız devam ediyor. 126 milyon lira değerinde 40 bin ton ürün aldık. Kampanya sonuna kadar alacağımız miktarın 45 bin tonu bulacağını tahmin ediyoruz" dedi.
Üreticinin ürününü almakla işin bitmediğini söyleyen Hidamet Asa, pazarlamanın da önemli olduğunu, devlet desteği nedeniyle ihracata ağırlık verdiklerini, son olarak Avrupa`daki bir tek distribütörden vazgeçerek çoklu bayilik sistemine geçtiklerini hatırlattı. 
Fidan teşviğinden ötürü diğer bölgelere dikilen Gemlik çeşidi ürünün daha ucuza alınarak Marmara Bölgesi`nde "Gemlik Zeytini" etiketiyle satıldığını, bunun da haksız rekabete yola açtığını ifade eden Asa, Milletvekili Yıldırım`dan, coğrafi işaret konusunda destek istedi.
"Birlikler, geçmişte çok kötü yönetildi"
Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım da, Marmara Bölgesi`nin fiziksel özellikleri ve lezzetiyle daha kaliteli olan sofralık zeytininin korunması gerektiğini söyleyerek, Marmarabirlik`in bu konudaki çalışmalarına gereken desteği vereceklerini söyledi. Yıldırım, "Marmarabirlik, başarılı yönetiminden ötürü bugün ayakları üzerinde durmakla kalmıyor, kar ediyor, sürekli büyüyor, 30 bine yakın üretici ortağına da kazandırıyor. Çünkü geçmişte birlikler çok kötü yönetildi. Tariş, Fiskobirlik darmadağın oldu. Oysa Marmarabirlik, Marmara Bölgesi zeytin üreticilerinin sigortasıdır" dedi.
Kamu kaynaklarının emanet olduğunu ifade eden Bedrettin Yıldırım, harcanan her kuruşta her bir ortağın hakkı bulunduğunu belirterek, Hidamet Asa başkanlığındaki Marmarabirlik yönetimini de başarılı çalışmalarından ötürü kutladı. Yıldırım, birliklerin idari yapısıyla ilgili yasal düzenleme konusunda da gereken desteği vereceklerini bildirdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false