Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bursa BESOB Sanayi Sitesi 2017´de tamamlanacak

Bursa BESOB Sanayi Sitesi 2017´de tamamlanacak

Bursa´da şehir içinde dağınık olarak faaliyet gösteren küçük esnafın, kent dışında bir çatı altında toplanmasını amaçlayan ve temeli 29 Mayıs 2011´de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından törenle atılan BESOB Sanayi Sitesi´nde inşaat çalışmaları yen

Bursa´da şehir içinde dağınık olarak faaliyet gösteren küçük esnafın, kent dışında bir çatı altında toplanmasını amaçlayan ve temeli 29 Mayıs 2011´de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından törenle atılan BESOB Sanayi Sitesi´nde inşaat çalışmaları yeniden başladı.
Yaklaşık 307 hektar üzerine kurulu içinde 21 sektörde toplam 3 bin esnaf ve sanatkarı barındıracak olan sosyal donatılarıyla büyük bir kampüs niteliğindeki Sanayi Sitesi´nin alt yapı ihalesinden sonra üst yapı ihalesinin de tamamlanmasından sonra 2 yıl içinde bitirilip hizmete açılması bekleniyor.
Süreçle ilgili bilgi veren BESOB Başkanı Arif Tak, toplam 11 etap halinde, 2 yılda tamamlanması beklenen Bursa tarihinin en kapsamlı kentsel dönüşüm projesi niteliğindeki sanayi sitesinin 1. etabının bittiğini ve 125 dükkanın hak sahiplerine dağıtılıp hizmet vermeye başladığını söyledi.
Başkan Tak, ?Maalesef Büyük Sanayi Sitesi ile ilgili olarak kamuoyunda belli bir kesim müthiş bir yıpratma, karalama kampanyasında bulundu. Yargıya taşındı ama hepsinden başarıyla geçmesini bildik. Çünkü burada kentin dokusuna aykırı, kentliye ve esnaf sanatkarımız aleyhine hiçbir olumsuz durum ve çalışma bulunmamaktadır. Yapılanların tümü yasaldır ve kesinlikle vicdanları rahatsız edecek bir yapılanmaya gidilmemektedir. Kamuoyunda yaratılan yok mahkeme kararıyla durduruldu, yok bitirilemiyor? söylentileri tamamen asılsızdır. Buradaki aksama TOKİ´nin kendi iç işleyişindeki süreçten kaynaklanmış ve kentimize ve tabii ki bu projenin hak sahiplerine, bizlere tam 5 yıl gibi bir zaman kaybettirilmiştir.? diye konuştu.
Tak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
?İçinde kreş, ana okulu, endüstri meslek lisesi, otel, 2 bin kişilik kongre ve kültür merkezi, tıp merkezi, bin 500 araçlık otopark, cafe ve restoranlar, cami, itfaiye ve polis merkezi, fuar alanı ve arıtma tesisi, yeşil alanlar gibi tüm sosyal donatılar ve modern tesisler yer alacak. Projemiz 2017 yılında tamamlandığında, kent içinde sağlıksız alanlarda hizmet vermeye çalışan esnaf ve sanatkarımızı daha modern ve daha sağlıklı yerde sanayi sitesi altında topladığımız için kent içinde bir rahatlama olacak, bu da Bursa´nın kentsel dönüşümünün önünü açacaktır. Kentin ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda Türkiye´ye örnek olacak büyük ve önemli bir yatırımdır.?
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false