Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Burhaniye´li öğretmenler BENGİ Projesi ile tanıştı

Burhaniye´li öğretmenler BENGİ Projesi ile tanıştı

Balıkesir Eğitimde Nitelik Geliştirme ve İnceleme (BENGİ) Projesi, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıyla Burhaniye´de öğretmenlere anlatıldı.

Ahmet Akın Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Vali Ersin Yazıcı, Kaymakam Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Necdet Uysal, İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Bahadır ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Toy ile 750 öğretmen katıldı.
Proje tanıtım toplantısıyla ilgili BENGİ Projesi Yürütme Ekibi adına İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker kısa bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından konuşma yapan Vali Ersin Yazıcı, bütün kamu görevlilerinin görevlerini eksiksiz yapması halinde memleketin çok şeyler kazanacağını söyledi.
Vatanını ve milletini seven herkesin görevini en iyi şekilde yapmalarını isteyen Vali Yazıcı, "Böylelikle ülkemiz gelişip büyüyecek. Bunun için siz öğretmenlerimize büyük görev düşmektedir. Her zaman sorumluluğumuzu bileceğiz. Ben de 25 yıllık idareci olarak büyük sorumluluklarım var. Biz ve bizden sonra geleceklerin huzur içinde yaşamasını istiyorsak hepimiz sorumluluğumuzun gereğini yerine getireceğiz. BENGİ Projesinde yeni bir şey yok. Bildiklerimizi hatırlatma projesidir. Bunları herkes biliyor. Ancak, proje ile bildiklerimize dikkat çekmek istedik. Biz burada eğitime mercek tutmak istiyoruz. Burada ana sorumlu sizlersiniz. Buraya yapabileceklerimizi yazdık. Ben de Vali olarak yapabileceklerimi yazdım. Ankara´nın yapabileceklerini değil." şeklinde konuştu.
Herkesin yaptığı işin çok önemli olduğunu anlatan Vali Yazıcı, "Herkes en iyisini yapma gayreti içinde olacak. Okul olarak, sınıf olarak, birey olarak en iyisini yapma gayreti içinde olalım. Bütün kurum ve kuruluşlar okullarla irtibatlı olacak. Okulda yaptıklarımız çarşıda konuşulur olacak. Bir sinerji olacak. Bunun yararını önümüzdeki dönemde göreceğiz. İsterseniz yapabilirsiniz. Bir takım değerlerimizi kaybetmeye başladık. Birçok değer, ilkokulda ve ortaokulda öğreniliyor. Lütfen çocuklarımıza değerlerimizi öğretelim. Herkes işini dürüstçe yapmalı. Birçok değerlerimizi veremediğimiz için olumsuzluklar yaşanmaktadır. Ceza yasaları ile bazı şeyler önlenemiyor. Aile ve siz öğretmenler varsınız. Nasıl ki sizler en iyi hizmeti istiyorsunuz; anne ve babalar da en iyi öğretmeni istiyor. Türk vatandaşı en iyi hizmeti istiyor. Ülke çok zor günler geçirmektedir. Herkes artık bir şeyler yapmalı. Her bir damlaya ihtiyacımız var. Kendimizi geliştirdiğimiz zaman geri kalmayız." dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli