Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Burhaniye´li halterci Avrupa Üçüncüsü oldu

Burhaniye´li halterci Avrupa Üçüncüsü oldu

Burhaniye ilçesinde, milli antrenör Mustafa Aygün, tarafından çalıştırılan sporculardan Sonay Günaçar, Kosova Piriştina kentindeki yarışmada, zorlu bir yarışma çıkararak, koparma, silkme ve toplamda 3 bronz madalya kazandı. Burhaniye Anadolu Spor Kulübü h

Burhaniye ilçesinde, milli antrenör Mustafa Aygün, tarafından çalıştırılan sporculardan Sonay Günaçar, Kosova Piriştina kentindeki yarışmada, zorlu bir yarışma çıkararak, koparma, silkme ve toplamda 3 bronz madalya kazandı. Burhaniye Anadolu Spor Kulübü halter takımından, Ayşe Duygu Kara ise 53 kiloda 4.oldu.
Burhaniye´ de, Hadiye Erok´un başkanlığını üstlendiği Anadolu Spor Kulübü Halter Takımı, başarıdan başarıya koşarken, Ayşe Duygu Kara ve Sonay Günaçar 23-29 Eylül 2017 tarihinde Kosova Piriştina kentindeki Yıldızlar Halter Avrupa Şampiyonası´nda Burhaniye´yi başarıyla temsil etti.
İki aylık zorlu bir milli takım süreci geçiren sporcular, elemeleri geçerek şampiyonaya katılmaya hak kazandı. Şampiyonanın üçüncü günü podyuma çıkan Sonay Günaçar, koparma, silkme ve toplamda 3 bronz madalya kazanırken, 53 kiloda podyuma çıkan Ayşe Duygu Kara´da Avrupa 4.´sü olarak yarışmayı tamamladı. Başarılı sporcuları kutlayan Anadolu Spor Kulübü Başkanı Hadiye Erok,"Burhaniye ve Balıkesir´de kimsenin yapmadığı halter branşını biz başlattık. Büyük sıkıntılarla her şeye sıfırdan başladık. Ama inancımızı kaybetmedik. Şimdi ise bunun meyvelerini topluyoruz. Sporcularımızı kutluyorum" dedi.
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Mustafa Aygün"Haftanın 6 günü yaz kış hiç ara vermeden 26 sporcuyla antrenman yapıyoruz. Avrupa şampiyonası bir başlangıç oldu.? Diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli