Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Burhaniye´de Genç Çiftçi Projesi´ne 122 kişi başvurdu

Burhaniye´de Genç Çiftçi Projesi´ne 122 kişi başvurdu

Tarım ve kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi amacıyla hibe destekleri kapsamında hayata geçirilen Genç Çiftçi Projesi için toplam 122 genç Burhaniye Belediyesi´ne başvurdu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimiyle bunların işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere 30 bin liraya kadar hibe ödenmesine yönelik Genç Çiftçi Projesi için müracaat süresi sona erdi.
Müracaat süresince hibe desteği için ön kayıt ve başvuru konusunda vatandaşlara yardımcı olan Burhaniye Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü´ne toplam 122 çiftçi başvurdu. Hibe desteğinden yararlanmak isteyen çiftçiler, Burhaniye Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü´ne gelerek, ön kayıt formu doldurdu ve sisteme kaydını yaptırdı.
Burhaniyeli çiftçiler en çok büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği projeleri için hibe desteği istedi. 65 kişi büyükbaş, 46 kişi küçükbaş, 7 kişi arıcılık ve 4 kişi de tavukçuluk projelerine destek için başvurdu.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli