Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Burhaniye´de Alzheimer hastalarına ?Yaşam Evi? hazırlanacak

Burhaniye´de Alzheimer hastalarına ?Yaşam Evi? hazırlanacak

Burhaniye Belediyesi, yeni bir sosyal projeye daha imza atmak üzere çalışmalara başladı.

Burhaniye Belediyesi, yeni bir sosyal projeye daha imza atmak üzere çalışmalara başladı.
Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal´ın yeni projesi Alzheimer hastalarına yönelik.
Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü ile işbirliği içinde çalışmalara başlayan Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Alzheimer hastaları için gündüz yaşam evi oluşturmaya hazırlanıyor.
Alzheimer hastalarının sosyal yaşama katılmalarını sağlayacak yeni bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanan Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü öğrencilerinin yürüttüğü saha çalışmaları hakkında bilgi alarak öğrenciler ile birlikte hastaların ağırlanacağı sosyal tesiste incelemelerde bulundu.
Sosyal tesisin uygunluğu konusunda istişarede bulunan Başkan Uysal, böyle önemli bir projede desteklerini esirgemeyen Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan ve ekibine teşekkür etti.
Proje kapsamında ilk olarak, Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü öğrencileri tarafından ilçe genelinde yaşlılık araştırmasının yanı sıra giderek artan yaşlı nüfusa yönelik teorik ve uygulamalı çalışmalar yapılıyor.
Saha araştırmalarının ardından gündüz yaşam evi Burhaniye Belediyesi Ahmet Akın Kültür Merkezi Sosyal Tesisinde faaliyete geçecek. Alzheimer hastalarına ve hasta yakınlarına yönelik faaliyetlerin sürdürüleceği yaşam evinde öncelikle Alzheimer hastalarının günlük yaşamlarında olabildiğince birilerine bağımsız olmalarını sağlayacak aktiviteler ve sağlık çalışmaları yapılacak. En önemlisi ise yapılan aktiviteler sayesinde hastalığın seyrinin yavaşlatılması sağlanacak. Bunun yanı sıra Alzheimer hastalarına bakım veren kişilere bir nebze nefes aldırılarak ve omuzlarındaki yükleri biraz olsun hafifletilecek. Ayrıca Alzheimer hastalarına psikososyal ve fiziksel destek verilerek spor yapmaları sağlanacak.
Burhaniye´de ön araştırma çalışmalarını yürüten Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Özlem Özgür, ?Gündüz yaşam evinde yapılacak aktiviteler hakkında bilgi vererek Türkiye´de sayısı oldukça az olan bu merkezi Burhaniye´de de açmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.? dedi.
Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal´da, konuyla ilgili yaptığı konuşmasında şunları söyledi: ?İlk araştırmalarda ilçede 1.764 hastanın olduğu bize bildirildi. Ancak bunun daha kapsamlı ve net rakamların ortaya çıkabilmesi için ön araştırmalar ve durum tespitleri devam ediyor. Ahmet Akın Kültür Merkezi´nde çalışmayı yürüten arkadaşlarımız ile birlikte bugün yaptığımız incelemeler sonucunda bu iş için gayet uygun olduğu kanısına vardık. Alzheimer hastalarımıza yönelik yaptığımız bu merkezimizi en kısa zamanda inşallah hizmete açacağız. Bu merkezimiz hizmete geçtiğinde Burhaniye´mizde bir noktaya daha hizmet götürmüş olacağız.?
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli