Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Burhaniye seçmeni kime inanacağını şaşırdı

Burhaniye seçmeni kime inanacağını şaşırdı

Burhaniyede yürütülen seçim çalışmalarında AK Parti Burhaniye İlçe Başkanının ayrı, belediye başkan adayı Necdet Uysalın ayrı, son olarak ta seçim bürosu açılışı için Burhaniyeye gelen AKP Genel Başkan Yardımcısı, Balıkesir Milletvekili ve Balıkes

Burhaniye`de yürütülen seçim çalışmalarında AK Parti Burhaniye İlçe Başkanının ayrı, belediye başkan adayı Necdet Uysal`ın ayrı, son olarak ta seçim bürosu açılışı için Burhaniye`ye gelen AKP Genel Başkan Yardımcısı, Balıkesir Milletvekili ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Edip Uğur`un da ayrı şekilde konuşması vatandaşlar arasında bunların hangisi doğru söylüyor? yorumlarına neden oldu.
AK Partinin Seçim Bürosu açılışında konuşma yapan A. Edip Uğur`un, bugüne kadar kimsenin düşünmediği zeytin üreticisini kalkındıracaklarını açıklayıp ardından, kendisinin büyükşehir belediye başkanı, Necdet Uysal`ında Burhaniye Belediye Başkanı olmasıyla, zeytinliklerin ilaçlamasını büyükşehir belediyesi olarak kendilerinin yapacağı sözünü vermesinin inandırıcı olmadığı konuşulmaya başlandı.
Havadan ilaçlamayı AKP hükümeti yasaklamadı mı?
AKP`nin Büyükşehir adayı Uğur için, bugüne kadar havadan yapılan uçakla ilaçlamayı yasaklayan, zeytin ve zeytinyağının önünü kesen biri olarak birden bire zeytin ve zeytinyağını savunur oldu yönünde açıklama yapan Burhaniye`li zeytin üreticileri "70 kuruş prim vereceğiz demelerine rağmen üreticiye 50 kuruş verdiler bununda 4 kuruşu kesildi üreticinin eline 46 kuruş geçti, Sayın Uğur, önce bunun açıklamasını yapmalıdır. Zeytin üreticisinin para kazanması için Suriye`den getirilen kaçak zeytinyağının önü kesilmelidir. Bitkisel Yağ sanayicisi olan birisi zeytin üreticisini düşünmez" ifadelerini kullanmaları dikkat çekti.
Burhaniye halkı görüşlerini şöyle sürdürdü:
"Reşitköy Barajının 2014 yılı içerisinde yapılacağını söylerken bile vatandaşı kandırma yolunu seçmiştir. Kendileri çok iyi biliyorlar ki Reşitköy Barajı 2014 yılı programına alınmamıştır. 125 yataklı hastaneden bahsediliyor, imza attıkları protokolü okumamışlar, bilgileri yok Burhaniye Devlet Hastanesi 135 yataklı olup bu bilgi protokolde yazılıdır. Ören`de denizi temizleyeceklerinden bahsederlerken nasıl kirlendiğinin açıklamasını da yaparken kendilerini ve iktidarlarını ters köşeye yatırmış oldular. Bildiğiniz gibi Havran AKP iktidarının belediyesi orada arıtma olmadığından dolayı gelen kanalizasyonun Ören sahilini kirlettiğini söyleyen Büyükşehi adayı Uğur`a sormazlar mı iktidar olarak neden 10 bin nüfuslu Havran`a arıtma tesisi yapmadınız da Ören denizi kirlendi?  Yakınımızda bulunan Gömeç 10 yıldır AKP Belediyesi, Gömeç`e ne yaptılar? oranında arıtması yok, yolları perişan, her yağmurda Gömeç halkı perişan oluyor. Köylere büyük hizmetler gideceğini söylerken de inandırıcı değildi. 11 Yıllık iktidarları döneminde köylerin en önemli olan su sorununu çözememişler, altyapısını yapmamışlar, elektrik sorunlarını çözememişler bunları büyükşehir belediye başkanı olunca mı çözecekler. 1994-1999 yıllarında Burhaniye`ye çok hizmetler yapılığından bahsediyorlar. Su kesintileri, işçilerin işten çıkarılması, maaşlarını alamamaları, özelleştirme yapmaya çalışmaları, sahilde değerli tarım arazilerini imara açmaya çalıştıklarından bahsetmiyorlar. Ne söylediklerini ne yapacaklarını bilmedikleri gibi bu hizmetleri almak istiyorsanız bizi seçin seçmezseniz bu hizmetler gelmez diyerek üstü kapalı da olsa vatandaşı tehdit ediyorlar." 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli