Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Burhaniye kentsel dönüşümle tanışıyor

Burhaniye kentsel dönüşümle tanışıyor

AK Partili Burhaniye ilçesi Belediye Başkanı Necdet Uysal, ilçede yıllardır çözüm üretilemeyen meydan düzenlemeleri ile yol sorunlarını Kentsel Dönüşüm Projesi ile çözeceklerini söyledi.

AK Partili Burhaniye ilçesi Belediye Başkanı Necdet Uysal, ilçede yıllardır çözüm üretilemeyen meydan düzenlemeleri ile yol sorunlarını Kentsel Dönüşüm Projesi ile çözeceklerini söyledi.
Kerpiç evler yerini kaloriferli evlere bırakacak
Başkan Uysal, İlçemizdeki 4 Mahallede birer ada içerisindeki alanda TOKİ ile birlikte ‘Kentsel Dönüşüm' uygulaması yapacağız. Bu uygulama ile eski kerpiç evler yıkılıp yerine asansörlü, kaloriferli ve depreme dayanıklı modern daireler yapıp teslim edeceğiz. Kısaca Kentsel Dönüşüm kentin dokusunu bozan sorunların giderilmesidir. Bu şekilde de kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi, depreme dayanıklı olmayan, ekonomik ömrünü doldurmuş binaların yeniden yapılarak olası doğal afetler sonucu oluşacak zararların en aza indirilmesi amaçlanmaktadır. Burhaniye'nin tarihine, dokusuna yakışır yeni bir kent dokusu sağlamayı hedeflenmektedir.” dedi.   
Ülkemizde kentsel dönüşüm uygulamaları Belediye Kanunu 73. maddesi ile 6306 sayılı Kanun kapsamında uygulanmakta olduğu bilgisini veren Uysal, Kentsel yaşam kalitesinin arttırılmasını sağlamak, kentsel yaşam ve karar alma süreçlerine kentlinin katılım imkânlarını arttırmayı hedefliyoruz. Eşitlikçi, hukuku, planlama ilkelerini temel alan, kentli - çevre hakları çerçevesinde tüm vatandaşlar adına, onlarla birlikte kentin yaşam mekânlarındaki tüm fiziksel sorunları giderip, sağlıklı, refah ve yaşanabilir çevreler oluşumunu sağlamaktır” diye hedeflerini açıkladı.
Burhaniye Belediyesi tarafından yürütülen Kentsel Dönüşüm projesinin Ankara Büyükşehir Belediyesi yardımlarıyla devam ediyor diye konuşan Uysal, 2014 Haziran ayında bitirmiş oldukları ve halen daha büyük ölçekte devam etmektedir. Kentsel Dönüşüm Projelerine sahip bir belediye olan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanlığı'na bağlı uzman bir ekip Burhaniye'ye gelerek ve yerinde arazi incelemeleri yaptı. Konuyla ilgili teknik bilgi ve deneyimlerini Burhaniye Belediyesi teknik personeli ile paylaştı ve süreç içinde her türlü teknik bilgi desteğini vereceklerini bildirdiler” şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli