Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Burhaniye Balbayı Bağrına Bastı

Burhaniye Balbayı Bağrına Bastı

Burhaniyeyi ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Gazeteci-Yazar Mustafa Balbayı görmeye gelen partilileri meydan almadı.

Burhaniye`yi ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Gazeteci-Yazar Mustafa Balbay`ı görmeye gelen partilileri meydan almadı.
CHP Burhaniye seçim bürolarının açılışı için Burhaniye`ye gelen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay`ı dinlemek ve görebilmek için Cumhuriyet Meydanını dolduran on binleri meydan almadı.  CHP Burhaniye İlçe Başkanı Erman Pazarbaşı`nın gelen misafirleri tanıtmasının ardından ilk konuşmayı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Sözat yaptı.
Sözat: "Onlar gitmezler neden? Çünkü soygunları biter"
CHP Balıkesir büyükşehir belediye başkan adayı Sami Sözat "Demokrasiyi savunanları acımasızca, merhametsizce zindanlara atanlar bu demokrasi meydanlarında boğulacaklardır. Bu vatandaşlar onları bu meydanlardan kovacaktır. Onlar gitmezler, onları sizin bu heyecanınız ve sevginiz yollayacaktır. Onlar gitmezler neden gitmezler çünkü soygunları biter. Ama 30 Martta sizler onları sandıkta sileceksiniz soygunları sizler bitireceksiniz" dedi. 
Akova: "Belediyeyi zenginleşme aracı olarak görmedik"
Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova "Büyük Burhaniye için gelişen Burhaniye için, büyük Burhaniye`yi yaşatmak için önümüzdeki 5 yıl için 100 projeyle geliyoruz. Biz proje adamıyız, biz hizmet adamıyız. Büyükşehirde de Sami Sözat beyle el ele vererek yapacağımız hizmetleri göreceksiniz. Biz belediyeyi zenginleşme aracı olarak görmedik işimiz terk ettik. Çalmadık, çaldırmadık hiçbir zaman sizlerin yüzünü kara çıkarmadık. Burhaniye Cumhuriyet kalesidir. Kuvvecilerin memleketidir. Hep birlikte 30 Martta bunu bir kez daha göstereceğiz, sizleri seviyoruz" dedi.
Balbay: "Demir parmaklıklar arkasında beni sizler ayakta tuttunuz"
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise "Merhaba Burhaniye`nin aydınlık insanları, sizlerin zeytin ağaçlarının yaprakları kadar selamlıyorum. Demir parmaklıkların arkasında ben en çok ayakta tutan sizlerden gelen mektuplar oldu. Hele bu mektuplardan bir tanesi vardı ki unutmadım. Bir vatandaşımız bugün pazaryerine çıktığımda taze sebzeleri gördüm az ileride de sizin kitaplarınız gördüm. Hem sebzelerini aldım hem de sizin kitabınızı diye yazmış işte o mektubun yazıldığı yer Burhaniye idi, bu bereketli toprakların güzel insanı sizin aranızdan biriydi. O mektubu yazan emekli öğretmenimizin kendisi buradaymış onlara emekli değil emekçi öğretmenimiz demek gerekir. Sizler bu bereketli toprakları gibi gönlüde bereketli insanlarsınız buda seçtiğiniz başkandan belli. Türkiye Cumhuriyeti 3 büyük devrim gerçekleştirdi. Bunlardan biri Türkiye Cumhuriyeti`nin kuruluşu, ikincisi çok partili siyasi yaşama geçiş, üçüncüsü sosyal demokrasinin yerleşmesiydi. Önümüzde dördüncü devrim var, bu devrim sosyal demokrasi devrimi olacaktır. Bu devrim sizlerin aydınlık insanların destekleri ile olacak. Önümüzde 3 seçim var, bunlardan biri önümüzdeki yerel seçimlerde, hem Burhaniye`de hem de Balıkesir Büyükşehirde CHP`yi seçerek başlayacaksınız. Yerel seçimlerin hemen ardından genel seçimler olacak bu seçimde de CHP`yi iktidar yapacağız. sizlerin en çok zeytin üretimi ile geçindiğiniz biliyorum Ankara bunun için hiç bir şey yapmadığı gibi zeytinlikleriniz altın madencilerinize açıyor. Sizlerin verimli topraklarınız altın madencilerine feda edenlerin tuttuğu her zeytin altın olsun. Bugün Ankara`da iktidar her şeyi ithal ediyor. Sizlerin direnciniz olmasa zeytini de ithal edecekler. Biliyorsunuz Osmanlıda lale devri yaşamıştı, şimdi ise sülale devri var, ama nasıl lale devri uzun sürmediyse bunlarında sülale devri fazla uzun sürmeyecektir. Ankara da neler olduğunu sizlere anlatmayacağım, Bunları iktidardan indirmek için hırsızlıklarını, yolsuzluklarını ortaya çıkarmamız yetmez. Biz iktidara geldiğimizde bu ülkeyi nasıl yöneteceğimizi anlatmamız lazım bunu sizlerin en iyi şekilde yapacağınıza inanıyorum. Biliyorsunuz gün gelecek devran dönecek diye bir söz vardı artık gün dönüyor, devran dönüyor. Artık gittiğimiz her yerde ayakkabı kutuları ile karşılanıyoruz bizler bu ayakkabı kutularını unutmadığımızda sandıktan halk iktidarı çıkacaktır. Bunlar çok kanallı tek sesli yayın istiyorlar, bunlar alo Fatih hattı kurmuşlarıdır. Ben sevgili Fikret Akova`yı sizlere emanet ediyorum, 30 Martta Burhaniye Belediyesi önünde sizler ile zafer marşları söylemek üzere hepinize sevgiler saygılar sunuyorum" dedi.
Burhaniye seçim bürolarının açılışına Burhaniye halkının yanı sıra köylerden gelen vatandaşlar ile Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, CHP Ayvalık Belediye Başkan adayı Rahmi Gencer, CHP Gömeç Belediye Başkan adayı Melih Bağcı, CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk katıldı. Cumhuriyet Meydanına sığmayan vatandaşlar arasında adeta bir izdiham yaşandı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli