Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Burhaniye Yat Limanı´na iki ek iskele daha yapılıyor

Burhaniye Yat Limanı´na iki ek iskele daha yapılıyor

Burhaniye Belediyesi, İskele Mahallesi´nde yer alan Burhaniye Yat Limanı´nda kapasite artışına gidiyor.

Yüzer İskele yapımı için başlanan çalışmaları yerinde inceleyen Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal ?Burhaniye Yat Limanı kapasite artışından sonra 150 tekneye aynı anda hizmet verebilecek. Belediyemiz proje için 1 milyon 530 bin TL´lik bir bütçe ayırdı.? dedi.
Yat Limanı amacına uygun işletilecek sözünden hareket ile göreve geldiği günden bugüne kadar Burhaniye Yat Limanı´nda birçok düzenlenme ve yenileme yapan Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, son olarak yat limanında kapasite artışını sağlamak üzere yüzer iskele yapımı için kolları sıvadı.
Yüzer İskele çalışmaları kazık çakımı ile başlarken çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Uysal, teknik ekipten çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Kazıklarının çakılması yapımına başlanan yüzer iskeleler 2 adet olacak ve birinin boyutları 90 m x 2.60 m diğeri ise 75 m x 2.60 m olarak inşa edilecek. Mevcut limandaki rıhtımları 100 tekne kullanabilirken yeni yapılacak olan yüzer iskeleler ile bu kapasiteye ek 50 tekne kullanımı daha sağlanacak. Böylece kapasitede 150 tekne kapasitesine ulaşılacak. 90 günde bitmesi planlanan işler hızla devam ederken yüzer iskelenin tamamlanmasından sonra Burhaniye Yat Limanı´nda yaz kış konaklayan tekne sayısında artış yaşanacak. Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false