Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Burhaniye Halk Oyunları Şenliği sona erdi

Burhaniye Halk Oyunları Şenliği sona erdi

?´Dünyanın Tüm Renkleri Burhaniye´de Buluşuyor´´ sloganıyla Burhaniye halkına tanıtılan,,,

?´Dünyanın Tüm Renkleri Burhaniye´de Buluşuyor´´ sloganıyla Burhaniye halkına tanıtılan, Bosna Hersek, Romanya, Sırbistan ve Burhaniye Gençlik Merkezi´nce gösterilerinin sergilendiği ?´Halk Oyunları Şenliği´´ Burhaniye Atatürk meydanında sergilendi.
Zaman zaman yağan yağmura rağmen, halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinlik gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.
Burhaniye Belediyesi ve Rumeli ve Balkan Göçmenleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği´nin işbirliğiyle düzenlenen Şenlik, tüm izleyicilerin beğenisini kazandı.
Şenliğin açılış konuşmasını yapan Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, ?Dünya´nın çeşitli ülkelerinin, değişik kültürlerinden gelen insanların bir gönül bağı oluşturması açısında son derece önemli olan ?müzik ve dansın´´ gücü ve etkinliği tartışılmaz. Onun içindir ki, bu tür etkinlikleri halkımızla birlikte daha çok yaşayacağız. Burhaniye halkından, 5 yıllık bir yetki ve görev aldık. Bu süreçte farkımızı ve zenginliğimizi hemşerilerimize daha da çok yansıtacağız.´´ dedi.
Şenliğe katılan grupların yönetici ve eğitmenlerine, kupaları ve ödül sertifikaları Belediye Başkanı Deveciler tarafından verilirken konuklara ayrıca yöreye özgü ?Zeytinyağı ve Zeytin Sabunundan´´ oluşan hediye paketleri takdim edildi.
Şenlik esnasında, alanda oluşturulan stantlarda yabancı ülke gruplarının satışa sundukları, ?Yöresel yiyecek - içecek ürünleri ve el sanatları eserleri´ büyük ilgi görürken, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden oyun ve gösteriler sonunda, bir başka şenlikte, tekrar birlikte olmak dilek ve temennileriyle etkinlik sona erdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı