Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

BUPİLİÇ 10 yaşında

BUPİLİÇ 10 yaşında

Genel Müdür Mehmet Yılmaz: Türkiyenin ilk 10 entegre piliç eti üreticisi arasında yer alıyoruz

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, maaşların dolar ve euro karşısında eridiğini öne sürüp, konuyu meclise getirdi.
MHP Milletvekili Bulut, Dolar ve Euro karşısında maaşların eridiğini, Avrupa ülkeleri ile Ülkemiz arasında maaş açısından 2,5 kat fark varken 3 kata çıktığını ve ulusal para birimi bakımından ise oranının 4,4 kata çıktığını belirtti.
Konuyu TBMM`ye taşıyan Bulut, Başbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdiğini dile getirdi.
Avrupa ülkelerinde ortalama memur maaşının 2000 Euro, cari olarak ise 3000 Euro dolayında bulunduğunu, ülkemizde ortalama memur maaşlarının 683 Euro seviyesinde olduğunu belirten Bulut, geçtiğimiz yıl Avrupa ile Türkiye`deki memur maaşları arasında 2,5 kat fark varken, 2014 Ocak itibarı ile bu fark reel olarak 3 kata, ulusal para birimi bakımından ise 4,4 kata yükseldiğini işaret etti.
Buna göre döviz kurlarında son aylarda yaşanan gelişmeler, Avrupa ile Türkiye arasındaki farkın daha da açılmasına ve memurlarımızın biraz daha fakirleşmesine sebep olduğunu sözlerine ekleyen MHP Milletvekili, Bu konuda hükümetin biran önce tedbir alması gerektiğini istedi.
Hükümetin yıllardır, ekonomi de dünya devleri arasında 17. sırada yer aldığımızı vurguladığını hatırlatan Bulut, memur maaşlarının Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında tablonun ortada olduğunun altını çizdi.
Bulut`un, meclise taşıdığı sorular: "Bu konu da alacağınız tedbirler nelerdir? Yıllardır ülke ekonomisinin büyüdüğü, dünya devleri arasında 17. sırada yer aldığı, gelir adaletinin sağlandığı iddia edilmesine karşın bu durumu nasıl açıklamaktasınız? 
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı