Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bulut, YGS soruları ve cevaplarının kaçırıldığını iddia etti

Bulut, YGS soruları ve cevaplarının kaçırıldığını iddia etti

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, YGS soruları ve cevapları hangi nedenle kamuoyundan kaçırılmaktadır? diye konuştu.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, YGS soruları ve cevapları hangi nedenle kamuoyundan kaçırılmaktadır? diye konuştu.
MHP Milletvekili Bulut, iki basamaklı olarak yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sorularının sadece 32 tanesinin yayımlandığını soru ve cevapların kamuoyundan kaçırılma sebebini Başbakan'a ilettiği yazılı soru önergesinde sordu.
Milletvekili Bulut, Başbakan'a yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle ilettiği soru önergesinde, iki basamaklı ve altı oturumlu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi'nin (ÖSYS) ilk sınavı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 23.03.2014 tarihinde yapıldığını belirtti.
2 milyon öğrencinin katılımı ile gerçekleşen ve bu yönüyle de çok sayıda gencimizi etkileyen Yükseköğretime Geçiş Sınavı sorularının sadece % 20'lik kısmı yayımlandığını ifade etti.
Bu durumda da her testten 40'ar olmak üzere sorulan  160 sorunun yalnızca 32 tanesinin kamuoyuyla paylaşıldığına dikkat çeken MHP'li Bulut, YGS sorularının kamuoyundan kaçırılmasının,  Anayasamızda yer alan temel hak ve hürriyetlerden olan hak arama hürriyeti, hukuk devleti ilkesi ve idarenin şeffaflığı ilkesi ile bağdaşmayan bir tutum olarak değerlendiren Bu tutuma son verilerek sınavların şeffaf olarak yapılması gerektiğini, öğrencilerimizin mağdur edilmemesi için yapılan sınavların soru ve cevaplarının yayımlanması gerektiğini dile getirdi.
Konuyu TBMM Başkanlığına taşıyarak soru önergesi veren MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut'un Başbakan'a ilettiği sorular: Anayasamızda yer alan temel hak ve hürriyetlerden olan hak arama hürriyeti, hukuk devleti ilkesi ve idarenin şeffaflığı ilkesi ile bağdaşmayan bu tutum ne zaman son vermeyi düşünüyorsunuz? Soruların ve cevap anahtarlarının yayımlanarak öğrencilerimizin mağdur edilmemesi açısında bir talimatınız olacak mıdır?”


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli