Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bulut, yanan tarihi binalara dikkat çekti

Bulut, yanan tarihi binalara dikkat çekti

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, son günlerde yanan tarihi binaların yok olmaması için acil tedbirler alınmasını istedi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, son günlerde yanan tarihi binaların yok olmaması için acil tedbirler alınmasını istedi.
Bulut, tarihi binalarımızın bir bir kül olduğunu söyledi.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün tarihi binasında çıkan yangından sonra Galatasaray Üniversitesi binasının da yandığını ifade eden Bulut, tarihe sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi.
Tarihi Binalarda çıkan yangınların peşini bırakmayacağını öne süren Bulut, konuyu TBMM gündemine taşıyarak, Başbakan Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplamak üzere soru önergesi verdiğini açıkladı.
Milletvekili Bulut önergesinde; Osmanlı Maarif Vekili binası olarak kullanılan binanın 28 yıldan beri İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası olarak kullanılmakta olduğunu, yangının üzerinden bir ay geçmesine karşın yangının çıkış sebebiyle ilgili kamuoyuna bir açıklamada bulunulmadığına değindi.
İstanbul İl Milli Eğitim binasından sonra Galatasaray Üniversitesi binasının da yandığını kaydeden Bulut, aslında yananın tarih ile geçmişimiz olduğunu işaret etti.
Bulut, önergesinde şu sorulara yer verdi:
"Cumhuriyet tarihinden bu yana Azınlık okulları ile Özel okulların tamamına ait açılış izinleri, ruhsat ve onaylanan ders programları ile gerekli evraklara ilişkin dosyaların tamamı yandığı ifade edilmektedir. Bu durum doğru mudur?
Kurumda fazlasıyla teknik personel varken ve her türlü işlerin Özel İdare tarafından yapıldığı düşünüldüğünde bu kadar büyük ihmaller zincirinin hesabı kimden sorulacaktır?
Binanın elektrik tesisatının yıllardır alarm verdiğini ifade edilmektedir. Hangi sebeple tesisatlar gözden geçirilmemiştir?
Tarihi binalarımızın bir bir yok olmaması adına ne tür tedbirler alınmaktasınız?


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı