Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bulut; Polis intiharlarını meclise taşıdı

Bulut; Polis intiharlarını meclise taşıdı

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, artan polis intiharlarını meclise getirdi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, artan polis intiharlarını meclise getirdi.
Polislerin özlük hakları sebebiyle sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Bulut, son 10 yılda polis şehit sayımızın 100 iken intihar eden polis sayımızın 600 olmasının bu durumun göstergesi olduğunun altını çizdi.
Artan polis sayımızın araştırılmasını isteyen Milletvekili Bulut, İçişleri Bakanına yazılı olarak cevaplandırması üzerine soru önergesi verdi.
Önergesinde, polislerimiz gerek özlük hakları gerekse çalışma şartları konularındaki sıkıntıları sebebiyle mağduriyet yaşadıklarına yer veren Bulut, çalışma şartları, mesai sorunu, maaş sorunu ve bütün bunların yanında toplumun tüm sorunlu kesimleri ile uğraşan meslek grubu olarak son yıllarda polislerimizin intihar oranlarının iyice arttığı da gözlendiğini belirten Bulut, "Son 10 yılda şehit verdiğimiz polis sayımız 100 iken intihar eden polis sayımızın 600`ü geçmesi de bunun en iyi göstergesidir" dedi.
En son 31 Mart 2013 tarihinde Ağrı ilinde bir polisimizin intihar ettiğini hatırlatan Bulut, bu olayın üzerinden 15 gün geçmeden bu kez Adana ilimizde 40 yaşında Bülent Korkmaz isimli polisimizin intihar etmesi olaylarını da yazılı soru önergesinde yer verdi.
İçişleri Bakanlığının artan polis intiharlarını araştırmasını talep eden Bulut, "Polislerimizin artan intihar olaylarının arkasında nelerin olduğunun araştırılması konusunda Bakanlığınızın yapmış olduğu çalışmalar nelerdir? Polislerimizin özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda ne tür çalışmalar yapmaktasınız? sorularını İçişleri Bakanına yöneltti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli