Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bulut, eğitimin sınav odaklı halinden kurtarılmasını istedi

Bulut, eğitimin sınav odaklı halinden kurtarılmasını istedi

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, ülkede eğitimin sınav odaklı hale geldiğini söyledi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, ülkede eğitimin sınav odaklı hale geldiğini söyledi.
AK Parti iktidarı ile eğitim sistemi tamamen sınavların hakim olduğu bir yapıya büründüğünü belirten Bulut,  eğitimde yaşanan ve acil çözüm bekleyen sorunlara ek olarak, milyonlarca öğrenciyi ve velileri yakından ilgilendiren sınavlarda sık aralıklarla yapılan köklü değişiklikler, eğitim sistemini içinden çıkılmaz bir kaosun içine sürüklediğini ifade etti.
Sınav odaklı eğitim konusunu TBMM gündemine taşıyan Milletvekili Bulut, ülkemizde eğitim sisteminin gün geçtikçe daha fazla oranda "sınav odaklı" hale getirilmesi sınav sistemlerinde kısa aralıklarla yapılan değişikliklerle birlikte  öğrencilerimizin  ve  velilerimizin psikolojisini alt üst eden boyutlara ulaştığını kaydetti.
11 yıllık AKP iktidarı döneminde eğitim sistemi tamamen sınavların hakim olduğu bir yapıya büründüğüne dikkat çeken MHP`li Bulut, eğitimde yaşanan ve acil çözüm bekleyen sorunlara ek olarak, milyonlarca öğrenciyi ve velimizi yakından ilgilendiren sınavlarda sık aralıklarla yapılan köklü değişiklikler, eğitim sistemini içinden çıkılmaz bir kaosun içine sürüklediğini belirtti.
"Başbakanın ve Milli Eğitim Bakanlarının sıkça dillendirdiği "sınavları kaldıracağız" söylemlerinin hiç birisinin hayata geçirilmediğini öne süre MHP`li Bulut, daha önce bir kez yapılan (Ortaöğretim Kurumları Sınavı) OKS yerine 6, 7 ve 8. sınıflarda 3 kez SBS getirilmiş, daha sonra SBS sayısı tekrar bire düşürülmüştür. Benzer bir durum üniversiteye giriş sınavında yaşanmıştır. ÖSS yerine YGS ve LYS getirilmiş, önümüzdeki yıllardan itibaren birkaç kez üniversiteye giriş sınavı yapılması kararlaştırılmıştır. Bütün bu değişiklikler sınavlara girecek öğrenciler ve ailelerinde telafisi zor travmalar yaşatmış ve milyonlarca öğrenci, uygulanan yanlış eğitim politikaları sebebiyle resmen bunalıma sokulmuştur." dedi.
Konularla ilgili olarak TBMM Başkanlığına Milli Eğitim Bakanı tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi veren Bulut, Milli Eğitim Bakanına şu soruları yöneltti: "Ülkemizde, eğitimde uygulanan yanlış politikalar sebebiyle sınavlar 4. sınıfa kadar inmiştir. Söylemlerinizle yaptıklarınız hangi sebeple birbirini tutmamaktadır? Sınavların içeriğinden biçimine, süresinden amacına kadar hemen hiçbir özelliğinin gerçek anlamda aday başarısını ölçmede yeterli olmadığı görülmemekte midir? Sınav odaklı eğitim sisteminden ne zaman vazgeçeceksiniz?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli