Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Bulut, 6 Avukata 1 trilyon lira ödendiğini öne sürdü

Bulut, 6 Avukata 1 trilyon lira ödendiğini öne sürdü

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün 6 avukata yıllık 1 trilyon lira verdiği doğrumu? diye sordu.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, "Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü`nün 6 avukata yıllık 1 trilyon lira verdiği doğrumu?" diye sordu.
MHP Milletvekili Bulut, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün hizmet alımı yoluyla 6 avukata yıllık olarak yaklaşık 1 trilyon ücret ödediği ile ilgili basında yer alan haberlerin bulunduğu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdiğini dile getirdi.
Milletvekili Bulut, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) hizmet alımı yoluyla 6 avukata yıllık olarak yaklaşık 1 trilyon (yeni para ile 1 milyon TL) ücret ödediği ile ilgili basında haberler bulunduğunu bu konu ile ilgili olarak Bakanlığın açıklama yapması gerektiğini işaret etti.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 30 hukuk müşaviri olduğu halde Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün hizmet alımı yoluyla 6 avukata 1 trilyon para ödemesinin de düşündürücü olduğunu kaydeden Bulut, TBMM`ne verdiği önergesinde şu sorulara yer verdi: "İlgili Genel Müdürlük, Milli Eğitim Bakanlığında ki 30 tane hukuk müşavirinden habersiz midir? YEĞİTEK`E, hizmet alımı yoluyla 6 tane avukat alındığı ve her birine aylık yaklaşık 15.000 TL maaş ödendiği ve 6 avukata toplamda yıllık 1 trilyon lira para ödendiği iddiaları doğru mudur? Konu ile ilgili olarak, Bakanlık Müfettişlerini görevlendirerek Yeğitek`de ki hizmet alımlarını mercek altına alınması konusunda bir talimatınız olacak mıdır?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli