Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bugün Erdekin kurtuluşu

Bugün Erdekin kurtuluşu

Erdekin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü 18 Eylül bugün törenlerle kutlanacak.

Erdek`in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü 18 Eylül bugün törenlerle kutlanacak. Erdek İlçe Kutlama Komitesi tarafından, ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü programı basına bildirildi.
Her yıl olduğu gibi bu senede Erdek Belediyesi tarafından organize edilecek olan kurtuluş bayramı kutlamalarında, Erdek Garnizon Komutanlığı ile törene katılan diğer resmi ve özel kurum, kuruluşları kapsayan program şöyle:
Tören bugün saat 10:00`da Cumhuriyet Alanında başlıyor.
Cumhuriyet Alanındaki Atatürk Anıtına, kurumlar, siyasi partiler, odalar ve sivil toplum kuruluşları tarafından çelenkler sunulacak.
Şehit ve Gazilerimizin anısına yapılacak saygı duruşu ardından İstiklal Marşımız söylenerek, Şanlı Bayrağımız göndere çekilecek.
Bayraklar, zabıta, polis, asker, kız teknik meslek lisesi, ticaret lisesi ve Erdek Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından çekilecek.
Top atışıyla verilecek işaret üzerine Erdek`i kurtaran Milis Kuvvetleri tarafından hürriyet ve kurtuluşu sembolize eden kız kurtarıldıktan sonra, tören alanında Belediye Başkanlığı`nca kurban kesilecek.
Programın devamında, ilçeye davet edilen mehter takımı tarafından kahramanlık marşları söylenecek. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan tarafından yapılırken, Erdek Lisesi`nden bir öğrenci şiir okuyacak.
Okulların halk oyunları ekipleri tarafından gösteriler sunulacak. İkindi namazına müteakip Erdek İlçe Müftülüğü tarafından, Erdek Çarşı Camiinde şehitlerimiz ruhuna mevlid-i şerif kıraat edilecek.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false