Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Buğday ve Kanola ilk mahsulü Bandırma borsası´nda satıldı

Buğday ve Kanola ilk mahsulü Bandırma borsası´nda satıldı

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin ?Bu ekim döneminde,171 bin 100 dekar alana buğday, 13 bin dekar alana kanola, 20 bin dekar alana arpa ve 70 bin dekar alana ise ayçiçeği ekimi yapıldı.? dedi.


Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, 2108 yılı hasat sezonunun ilk buğday ve kanola mahsulünün satışı nedeniyle gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Sezgin, bu ekim döneminde, 171 bin 100 dekar alana, buğday, 13 bin dekar alana kanola, 20 bin dekar alana arpa ve 70 bin dekar alana ise ayçiçeği ekimi yapıldığını söyledi.
Sezgin, verim ve kalitenin geçtiğimiz 3 yıldan bu yana yüksek olduğunu gözlemlediklerine vurgu yaparak, ?Yine de aynı verim ve kaliteyi bekliyoruz? dedi.
2018 yılı hasat sezonunun kanola ve buğdayı ilk mahsuller borsanın elektronik satış salonunda işlem görürken, 2018 hasat sezonunun ilk kanola mahsulünü Doğruca Mahallesinden Ender Tınmaz adlı üretici getirdi. Ürünün 50 kg´lik kısmı geleneksel yöntemle kilosu 15 TL den Ticaret Borsası Meclis üyesi Ahmet Toygun tarafından satın alındı. Geriye kalan 1.5 tonluk kanolanın kilosu 2 lira 35 kuruştan yine meclis üyesi Ahmet Toygun satın aldı.
Sezonun ilk buğdayını da Doğruca Mahallesinden Salih Erensoylu adlı üretici getirdi. Yeni mahsül buğdayın 50 kg´lik kısmı geleneksel yöntemle satılarak kilosu 5 TL den üye Bülent Encin tarafından satın alındı. Geriye kalan 1 ton luk kısmını 1 lira 11 kuruştan yine üye Bülent Encin satın aldı.
BTB Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, üretici ve üyelerine yaptığı konuşmada yeni hasat sezonunun hayırlı olmasını dileyerek şu sözleri dile getirdi: "Bugün ilk buğdayımız ve Kanolamız satış salonuna geldi. Bölgemize, hem ülkemize hayırlı uğurlu bereketli olmasını diliyorum. İnşallah herkesi memnun edecek bir hasat oluşmuştur. Türkiye´de 113 tane Ticaret Borsası var. Onlardan çok azı şu faaliyeti yerine getiriyor. Yani üreticimizin alın terinin karşılığını burada bizler hak ettiği şekilde veriyoruz.
Dünya´da gelişen bir borsacılık sistemi var. Ve bu Borsacılık sistemine göre de kendini devamlı yenileyen bir Bandırma Ticaret Borsası var.? dedi.
Haber : Ahmet Pesen



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli