Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bu da Marmara'nın parlayan yıldızı Erdek Otogarı

Bu da Marmara

Tatil için ilçemizi tercih eden turistlerin, ilk ayak bastıkları otogarın kötü görüntüsü şaşkınlık yaratıyor.

Tatil için ilçemizi tercih eden turistlerin, ilk ayak bastıkları otogarın kötü görüntüsü şaşkınlık yaratıyor.
Yaz mevsiminde nüfusu 300 bine yükselen Erdek'te 35 yıl önce hizmete açılan ve o tarihten bu yana boya ve badana dışında bakımı yapılmayan Belediye Otogarı ayakta durmaya çalışıyor. Yıllara yenik düşen otogar binası bugünlerde ise adeta yıkılmaya yüz tutmuş görünümde.
30 Mart 2014 tarihinde sonra Balıkesir Büyükşehir Beledi-yesi'ne geçen otogarla ilgili görüş bildiren otogar esnafı, araç sahipleri ve vatandaşlar otogarın içler acısı halinden büyük üzüntü duyduklarını açıkladı. 

Hizmete girdiği 35 yıldan bu yana Erdek Otogarında boya ve badana dışında hiçbir şey yapılmadığını kaydeden vatandaşlar, Üstüne üstlük 2008 yılında otogar içinde yapımına başlanan akaryakıt istasyonu inşaatı da mahkeme engeline takıldığından bu tarihten itibaren durdurulan akaryakıt istasyon inşaatı çok kötü görünüm kirliliği yaratıyor. Otogara gereken hizmet uzun yıllardır bir türlü verilemedi. Otogarın zemini bitmiş, binaların dış sıvaları dökülüyor." diye konuştu.
Otogarın hem dışı hem de içinin berbat durumda olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, otogar bünyesinde bulunan otogar otel binasının da acilen onarımdan geçmesini bu yapının da Erdek'e yakışmadığını dile getirdi.
Yetkililerden bu konuya daha hassas yaklaşmalarını beklediklerini isteyen vatandaşlar, Erdek'te bu ayıbın zaman kaybetmeksizin ortadan kaldırılmasını talep etti.
Haber : Mehmet Ertan



özer özen
13.05.2015 11:10:44
Herkesin özel arabası olduğundan otogarın durumunla ilgilenilmemiş, otogarı kullananlar kahvehanelerin tarafında idrar kokusunu duyuyor, genede güzel bir gelişme basın el atmış olaya.

  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli