Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Bu uygulamayla hastane faturaları kabarır

Bu uygulamayla hastane faturaları kabarır

MHP Balıkesir Milletvekili Bulut: Muayene fark ücretleri Bakanlar Kurulu kararı ile arttırılmıştır. dedi.

MHP Balıkesir Milletvekili Bulut: "Muayene fark ücretleri Bakanlar Kurulu kararı ile arttırılmıştır." dedi.
MHP Balıkesir Milletvekili Bulut, Bakanlar Kurulu kararıyla muayene fark ücretlerinin artırıldığını ve hastanelerin % 200`e kadar fark ücreti alabileceklerini açıkladı. 
Bulut, sigortalıların sıkıntı içerisinde bulunduklarını şimdi ise Bakanlar Kurulu Kararı ile hastane faturalarının da iyice kabaracağını kaydetti.
Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıyan Bulut, Başbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak istemiyle soru önergesi verdi. 
Milletvekili Bulut, özel hastaneye gitmenin faturasının, sigortalılarımız için iyice kabardığını, daha önce muayene için, SGK sigortalı için özel hastaneye 30 TL öderken, şimdi aynı hastaneye 60 TL`ye kadar fark ücreti alabileceğini ve bu uygulama ile vatandaşların daha da mağdur olacaklarını ifade etti.
Bu ücretin dışında hastaneye giden vatandaşlarımızın 3 lirası reçete bedeli olmak üzere toplamda 15 liralık bir ödeme yaptığını da hatırlatan MHP Milletvekili, fark ücretlerinin makul düzeye çekilmesini istedi.
Bakanlar Kurulu kararıyla yeni şekillenen muayene fark ücretleri hakkında bilgisi olmayan vatandaşlarımızın özel hastanenin kendisinden ne kadar fark ücreti alacağını da artık bilmediklerini dile getiren Bulut, "Özel hastanelerin sigortalılardan alacakları fark ücretlerinin makul bir düzeye çekilmesi konusunda bir değişikliğe gidilecek midir? Bu kararla özel hastanelerinin artması mı amaçlanmaktadır?" sorularını Başbakan`a iletti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli