Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Bu sene Hamsiye doyamadık

Bu sene Hamsiye doyamadık

Geçtiğimiz balık sezonunda yaşanan Hamsi bolluğu bu sene yaşanmadı.

Geçtiğimiz balık sezonunda yaşanan Hamsi bolluğu bu sene yaşanmadı.
Erdek`te uzun yıllardır seyyar balık satışı yapan Turhan Çotak isimli balıkçı esnafı, başta Marmara Denizi olmak üzere Akdeniz, Ege ve Akdeniz`de balık kıtlığı yaşandığını bu nedenle İskandinav ülkelerinden ithal uskumru balığının ülkemize ithal etmek zorunda kalındığını anlattı.                        
Balıkçı tezgahlarında günlerdir yerli balıkların bulunmadığına dikkat çeken Çotak, "Erdek halkına ithal uskumru satıyoruz. Denizden çıkan hamsi de oluyor fakat az sayıda olduğundan, onun da kilosu yaklaşık 7 ile 10 lira arasında değişiyor. Fakir fukara için hamsi bu saatten sonra lüks balık sınıfına girmiştir." dedi.    
Çotak: "Aslında, balık fiyatları geçen yıla göre artmadı"
Halkımızda hani bir söz vardır `Hamsi kulağına kar suyu kaçınca yenir` sözünün eskide kaldığının altını çizen Çotak, "Hamsi çıktığı gibi alıp yiyenler şanslı. Kar yağsın da öyle alalım diyenler ise şimdi çok pişman çünkü satın alacak hamsi bulamıyorlar. Hamside azalma 3-4 sene önce başladı. Bunun için hamsiyi bulduğun zaman alıp yiyeceksin. Aksi takdirde kar yağdığı zaman hamsi kaçar gider bu bölgeden. Bu saatten sonra hamsinin boyuna, fiyatına bakmadan denizden çıktığı zaman yenmesi taraftarıyım." Dedi


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı