Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bu projeyle mesleki eğitimde kalite yükselir

Bu projeyle mesleki eğitimde kalite yükselir

Balıkesirde başlatılan Çağdaş Teknik ve Yöntemler ile Mesleki Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Projesi sona erdi.

Balıkesir`de başlatılan "Çağdaş Teknik ve Yöntemler ile Mesleki Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Projesi" sona erdi.
Balıkesir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından Güney Marmara Kalkınma Ajansı`nın mali destekleri ile "Çağdaş Teknik ve Yöntemler ile Mesleki Eğitimin Kalitesinin Arttırılması" isimli proje tamamlandı.
Projenin sona ermesiyle düzenlenen kapanış programına Balıkesir Valisi Ahmet Turhan`da katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Niyazi Dönmez, proje ile öğrencilerin eğitimlerini çağdaş teknik ve yöntemler ile yapmasını ve iş piyasasının beklentileri doğrultusunda öğrencilere mesleki eğitim vererek istihdam edilmelerini sağlamayı hedeflediklerini bildirdi.
Dönmez, "6 ortağımız ve 16 iştirakçimiz ile 6 aylık proje süresi içerisinde 750 öğrencimiz seminerlerden faydalanmış, okulumuza 210.000 TL değerinde yeni araç ve ekipman alınmıştır." dedi.
Vali Turhan, Endüstri Meslek Liselerini üniversite okuma hayali olmayan öğrencilerin geldiği okullar olarak görülmemesi gerektiğine dikkat çekti.
Birçok işadamı ve sanayicinin bu okullardan mezun olduğunu ifade eden Turhan, İlimiz son dönemde yerli ve yabancı yatırımcıların yatırım yapma düşüncelerinin olduğu bir il haline geldi. Balıkesir`e yatırım yapmak isteyen firmaların bizlere sordukları soruların başında ise yeterince kalifiye eleman bulabilirmiyiz? oluyor. Bizim sanayileşme sürecinde en büyük avantajlarımızdan biriside, meslek liselerine giden öğrenci sayımız normal liselere giden öğrenci sayımızdan fazla ve Türkiye ortalamasının üzerinde. Ben inanıyorum ilerleyen zamanlarda Balıkesir bir sanayi şehri olacak ve sadece sanayi şehri olmakla kalmayıp aynı zamanda tarım, hayvancılık ve turizm şehri olacak. Tabi bunu başarmamız için sanayimizi doğru konuşlandırmamız gerekiyor." dedi.
Öğrencilere de seslenen Turhan, "Sevgili gençler hayalleriniz olduğu müddetçe ümitsiz olamazsınız. Hangi işi yaparsanız yapın, o işi en iyi yapanın siz olması için çaba sarf edin. Sizlere Albert Einstein`ın bir sözünü hatırlatmak istiyorum, Hayal gücü bilgiden daha önemlidir. Hayal kurun ve yaptığınız işi Türkiye`de hatta Dünya`da en iyi yapan kişinin siz olması için çaba sarf edin." dedi.
Proje ortaklarına ve iştirakçilere plaket verildikten sonra Vali Turhan ve beraberindekiler, Mobilya ve İç Mekan Tasarım Alanı, Elektrik Elektronik, Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı ve Diagnostik Test Cihazı Laboratuarları ile Metal Teknolojisi Alanı Kaynak Simülatöründe incelemelerde bulundular. 
Vali Turhan, incelemeleri esnasında kaynak simülatörüyle kaynak yaparak simülatörü test etti.
Vali Turhan, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner ve okul müdürüne okulda güncel olmayan bölümlerin kapatılarak özel sektörün ihtiyaç duyduğu yeni bölümlerin açılmasını ve eğitimde özel sektör ile işbirliğinin sağlanması talimatı verdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli