Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Bu projeyle 250 kişiye istihdam sağlanacak

Bu projeyle 250 kişiye istihdam sağlanacak

Dünyada üçüncü örneği Türkiyede yapılan Hastavuk kesimhanesinde 250 kişiye istihdam sağlanacak.

Dünyada üçüncü örneği Türkiye`de yapılan Hastavuk kesimhanesinde 250 kişiye istihdam sağlanacak.
Beyaz et sektöründe Türkiye`nin bir numarasında yer alan Balıkesir`e, bu alanda yatırımlar doludizgin devam ediyor. 1972 yılından beri kuluçka alanında faaliyet gösteren Hastavuk, Susurluk`un Karapürçek Beldesi`ne devasa bir tavuk kesim fabrikası kurdu.  
Çevreye duyarlı ve ekonomik özellikleriyle Türkiye`de benzeri olmayan ve dünyadaki üçüncü tesis için dün Hastavuk firması ile İŞKUR, 250 kişiye istihdam sağlayacak protokole imza attı. Protokol kapsamında % 50 istihdam garantili kursa İŞKUR`a müracaat eden 500 kişi katılacak. HAS Tavukçuluk aynı zamanda beyaz et sektörünün yanı sıra bölgede günde 1000 ton tavuk yemi üreterek, çiftçiye de katkı sağlayacak.
Hastavuk`un yatırımları devam edecek
Balıkesir`in tarımsal ve hayvancılık alanında önemli bir il olduğu söyleyen Hastavuk Genel Müdürü Şahin Aydemir, "Beyaz et sektörü gün geçtikçe gelişiyor. Türkiye`de 2000 yılında 8 kilogram et tüketilirken, bugün bu rakam 19 kilograma ulaştı. Bundan beş yıl önce 60 milyon dolar ihracatı olan bu sektör geçtiğimiz yıl 890 milyon dolar ihracat yaptı. Bu yıl 1. 2 milyar dolar ihracat yapacaktır.  En önemli pazarların tam ortasındayız. Bu anlamda yatırımlarımız devam edecektir" dedi.
Hastavuk firması yetkilileri Susurluk`un Karapürçek beldesinde faaliyet gösterecek kesimhanesinde çalışacak personel için dün İŞKUR ile "İstihdam garantili kurs" protokolü imzaladı. Protokol kapsamında İŞKUR`da tavuk kesimi üzerine kurs görecek 500 kursiyerden 250`si Hastavuk`un Susurluk fabrikasında işe alınacak. Hastavuk Genel Müdürü Şahin Aydemir ile İŞKUR İl Müdürü Nazım Balcı arasında imzalanan protokolün Balıkesir`de bu zamana kadar istihdama yönelik yapılan kurslar arasında en ciddi anlaşma olduğu ifade edildi.
Günde 200 bin kesim gerçekleşecek
1972 yılında Bursa`da kurulan ve beyaz et sektörüne ara ürün temin eden firmalarının ilk defa beyaz et sektörüne girdiğini belirten Has Tavuk Genel Müdürü Şahin Aydemir,  Balıkesir`deki yatırımların devam edeceğini ifade etti.
Aydemir, 1972 yılında kurulan şirketimiz damızlık sektörünün liderliğini elinde tutuyor. Türkiye`nin damızlık ihtiyacının % 70?ni karşılıyoruz. Bu yatırımımızla beyaz et sektörüne de giriyoruz. Tesisimizde saatte 12 bin, günde 200 bin tavuk kesimi olacak" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı