Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bu projeyle 10 kişiye istihdam sağlandı

Bu projeyle 10 kişiye istihdam sağlandı

Manyasta, toplum yararına isimli proje ile 10 kişiye istihdam alanı yaratıldı.

Manyas`ta, toplum yararına isimli proje ile 10 kişiye istihdam alanı yaratıldı.
İş-Kur tarafından yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Manyas Belediyesi bünyesinde on vatandaşımıza istihdam sağlandı.
Konu hakkında bilgi veren Manyas Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Demircan, belediye olarak geçtiğimiz Mart ayında İŞ-KUR`un Toplum Yararına Çalışma Programına 15 kişinin altı ay süre ile istihdam edilmesi için belediye olarak proje sunduklarını, projenin bir değişikle İŞ-KUR tarafından kabul edildiğini ifade etti.
İŞ-KUR tarafından kabul edilen projeye göre 10 kişi 8 ay süre ile asgari ücrette sigortalı olarak 4 Kasım itibarı ile çalışmaya başladıklarını kaydeden Demircan, "Çalışma süreleri 30 Haziran tarihinde son bulacak. Projemize yaptığımız anonslar sonucu 14 kişi müracaat etti. Noter huzurunda 10 kişi asil ve iki kişi de yedek olarak belirlendi. Ücretleri ve SGK primleri İŞ-KUR tarafından karşılanacak olan işçiler çevrenin temizliği ve bakımı ile caddelerden sökülen parke taşların temizlenerek ara sokaklarımızın yapımında çalışacaklardır. Belediye olarak on vatandaşımıza bir dönemde olsa istihdam olanağı sağlamaktan mutluyuz." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı