Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bu proje alkışlanır

Bu proje alkışlanır

Balıkesir Valiliği tarafından başlatılan Karesi Umut Ateşi Projesi meyvelerini vermeye başladı

Balıkesir Valiliği öncülüğünde ilimizdeki risk altında bulunan, olumsuz şartlarla karşı karşıya olan çocuk ve gençlerin suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunmasına yönelik, bilgilendirme ve sosyal çalışmaları da kapsayacak şekilde sanat alanında mesleki yönden eğitilerek istihdam edilmeleri ve topluma faydalı birer birey olarak sosyal hayata uyumlarının sağlanması, kötü alışkanlıklardan ve suçlardan korunmaları amacıyla KARESİ UMUT ATEŞİ 1-2-3 projesi hazırlanmıştı.
5 Temmuz 2010 tarihinde başlatılan proje çalışması eğitimi Balıkesir Musiki Derneği Koro Şefi Bestekar Sıtkı Sahil, Nilgül Bulca ve ekibi ile birlikte yürütülmekteydi. 
Yürütülen Proje çalışmasında kursiyer olarak bulunan Doğuş Çekmeoğlu, verilen eğitimler neticesinde Balıkesir Kadriye-Kemal Gürel Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü yetenek sınavını başarı ile kazandı.
Balıkesir Musiki Derneği Koru Şefi Bestekar Sıtkı Sahil, Nilgül Bulca ve Karesi Umut Ateşi Projesi öğrencilerinden Doğuş Çekmeoğlu, 13 Ağustos 2012 günü Balıkesir İl Emniyet Müdürü Sayın Ömer Aydın`a teşekkür ziyaretinde bulunarak çiçek takdim etti.
Balıkesir Musiki Derneği Koro Şefi Bestekar Sıtkı Sahil yaptığı konuşmada, "Proje kapsamında yapılan çalışmalar ile, daha önceki yıllarda Balıkesir Kadriye-Kemal Gürel Anadolu Güzel Sanatlar Lisesine (2) öğrenci, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)  konservatuvar bölümüne (1) öğrenci göndermiştik. Bu sene de Doğuş, Balıkesir Kadriye-Kemal Gürel Anadolu Güzel Sanatlar Lisesine yerleşmeye hak kazanarak, bu alanda yetiştirdiğimiz 4. öğrencimiz oldu.
Bu projeye destek veren, Valimiz Sayın Yılmaz Arslan ve Emniyet Müdürümüz Sayın Ömer Aydın`a teşekkür ediyoruz." dedi.
İl Emniyet Müdürü Sayın Ömer Aydın ise yaptığı konuşmada; Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, 2010 yılından itibaren devam etmekte olan Karesi Umut Ateşi projesi kapsamındaki gençlerin gelecekleri adına çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir. Projemiz, her yıl Balıkesir Kadriye-Kemal Gürel Anadolu Güzel Sanatlar Lisesine öğrenci gönderme başarısı göstermektedir. Doğuş`un göstermiş olduğu başarı, diğer arkadaşlarına da örnek olacağını ve yaşadığı çevredeki gençlerin gelecekte rol model olarak kendisini takip edeceklerini düşünüyorum. Öğrencilerin yetişmesinde bilgilerini ve emeğini esirgemeyen hocalarımıza teşekkür ediyorum. dedi.
İl Emniyet Müdürü Sayın Ömer Aydın,  Doğuş Çekmeoğlu`nu başarısından dolayı tebrik ederek hediyeler verdi. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false