Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

BU MAÇ KAÇMAZ Erdekspor-Burhaniyespor

BU MAÇ KAÇMAZ Erdekspor-Burhaniyespor

Erdekspor, Burhaniye Belediyesporu beklemeye başladı.

Erdekspor, Burhaniye Belediyespor`u beklemeye başladı.
Balıkesir Süper Amatör liginde bu hafta sonu oynanacak olan 7. hafta maçlarında çok zor maçlar bizleri bekliyor. 
Lig lideri Altınoluk Belediyespor, Sındırgı deplasmana giderken ikinci sıradaki Burhaniye Belediyespor Erdek`e konuk olacak. 
Ligde üçüncü sıradaki Küçükköy Belediyespor Edincik`e gelirken, dördüncü sıradaki Edremit Belediyespor ise Balıkesir Yeni Sanayispor`a konuk olacak.
Bu hafta sonunda alınabilecek değişik neticeler sonrasında ligdeki ilk dört takım sıralamasının da değişebileceğini söyleyebiliriz. Özellikle bu hafta sonu Erdek`te 14 gol atıp 5 gol yiyen Burhaniye Belediyespor ile 10 gol gibi daha az gol atıp 7 golü kalesinde gören Erdekspor`un karşı karşıya gelecek olması sporseverleri bu maça çekebilecek en büyük neden olarak görüyorum. Dolayısıyla maçın neticesini düşündüğümüzde daha çok Burhaniye forveti ile Erdek defansı arasındaki mücadelenin tayin edebileceğini söyleyebiliriz.
Lig lideri Altınoluk ise geçtiğimiz hafta Bandırma Sanayi sahasında büyük bir keyifle izlediğimiz Sındırgı deplasmanına çıkıyor. Sındırgı geçtiğimiz haftalara göre hem daha iyi toparlanmış ve hem de evinde hiç maç kaybetmiyor. Her iki takımımızı izleyen biri olarak Sındırgı`nın maçı kaybetmeyeceğini ama Altınoluk`un da buradan en az bir puanla evine dönebileceğini düşünüyorum.
Edincik`in maçını yine Bandırma`da Küçükköy Belediyespor ile yapacak olması Edincikspor`un işini zorlaştırmakta bunu baştan söylemeliyim. Özellikle amatör kümelerde ev sahibi takım olarak evinde oynamanın gerçekten bir avantaj olarak düşünüldüğünde Edincikspor bu yönüyle rakiplerin karşısında lige eşit şartlarda başlayan değil geriden başlayan bir takım görüntüsüne sokmaktadır. Olsun işi zor ama ben Edincikspor`un centilmence bu yarışı götüreceğini düşünüyorum.
Bu haftanın zor maçlarından birisi daha var önümüzde. Geçtiğimiz hafta Gömeç önünde aldığı 5-0 gibi açık farklı bir galibiyetle Edremit önüne çıkacak olan Yeni Sanayispor`un sahasında mutlaka puan alacağını düşünüyorum. Üç olmayabilir ama bir puanı kolaylıkla alabileceği inancı var bende.
Sırada geçtiğimiz hafta Sındırgı`yı evine puansız gönderen Etispor`un, İl Özel İdarespor önünde oynayacağı maçı var. Etispor toparlanmış görüntüsüyle bu maçın favorisi, üstelik İl Özel İdarespor evinde Erdek`e üç puan vererek Bandırma`ya geliyor. Moral ve motivasyon gücüyle Etispor bu maçı da alabilecek durumda. Ama çetin bir mücadele olacağı kesin bunu da belirtmekte yarar var sanırım.
ligde 8 ve 9. sıraları alan iki takımımız olan Sakaryaspor ve Adasporun aralarındaki maçı eşit güçlerin maçı olarak görebilmek mümkün. Tehlikeli bölgeden uzaklaşmak adına üç puan almak bu maçta çok önemli bir avantaj. Bence üç ihtimalli bir maç gibi görünüyor.
7. Haftada son maçımız Altınova Belediyespor ile Gömeç Belediyespor arasında oynanacak. Bugüne kadar oynadığı 6 maçta sadece bir puan toplayabilen Gömeç Belediyespor`un artık işi çok zor görünüyor. Galibiyet ibresi Altınova`dan yana duruyor.
Her hafta tekrara tekrar söylediğimiz gibi gereksiz kartlardan kaçınalım. Hakeme itirazlarımızı en alt seviyelere indirerek sadece oyunumuzu düşünelim. Hele hele takımımızı eksik bırakmak adına kırmızı kartlara aman çok dikkat edelim ve 11`e 11 olarak maçlarımızı tamamlamayı düşünelim. Tüm takımlarımıza ve hakemlerimize başarılar diliyorum.
Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu