Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bu köyde kutlu doğum 50 yıldır kutlanıyor

Bu köyde kutlu doğum 50 yıldır kutlanıyor

Manyasın Çamlı Köyünde yaklaşık 50 yıldır devam eden kutlu doğum haftası kutlaması her yıl daha güzel etkinliklerle devam ediyor.

Manyas`ın Çamlı Köyünde yaklaşık 50 yıldır devam eden kutlu doğum haftası kutlaması her yıl daha güzel etkinliklerle devam ediyor.
1962 yılında başlayan ve 50 yıldan beri sürdürülen Peygamber mevlidi adı verilen Mevlit bölgeye örnek olmuş.
Mevlide her yıl Türkiye`nin en ünlü hocaları konuşmacı olarak katılıyor. Mevlitler Kuran-ı Kerimler ve ilahiler  okunuyor.
Manyas ve köylerinin 20 yıl önce Çamlı Köyünü örnek alarak bu mevlidi yapmaya başladıkları öğrenilirken, Dağıstan göçmenlerinden oluşan köy halkı hayırseverliği ile bilinen tam bir peygamber aşığı.
Hazreti Muhammed (SAV )için çeşitli etkinlikler düzenlenen köyde her yıl hatimler okunarak salavatlar getiriliyor. Bölgeye her mevlitte yaklaşık 10 bin insan geliyor. 500 kişilik bir nüfusa sahip olan köyde her ailede yaklaşık 10 büyükbaş ve küçükbaş hayvan bulunuyor. Hayvancılığı ve tarımla ünlü köyde mevlit yapıldığında bütün köy seferber olarak bu hayıra ortak oluyor. Her yıl yaklaşık 2 ton et kullanılan mevlite bu yıl 4 dana 40 koyun kesildi. Eski köy okulu bahçesinde verilen ikramda köylüler  gelen misafirlere kendileri yemek dağıtıyor. 2 saat içinde 10 bin insanı hiç sıkıntı olmadan doyuran köylüler misafirleri yemek yemeden kesinlikle sofraya oturmuyor. Tüm misafirleri doyurduktan sonra kalırsa kendileri yemek yiyebiliyor. Her yıl Dağıstan kültürüne ait Bozbaş Et Yemeği misafirlere bol bol ikram ediliyor,  fedakar bir köy olan Çamlı her hayırda en önde,  köye öşür için gelen tüm insanları eli boş göndermiyor. Bu yıl Çamlı mevlidinde vaaz veren Bursa eski Vaizi Mustafa Acet hocaefendi yaptığı konuşmada islamın doğru temsil edilmesi gerektiğini konusunu vurguladı. Çamlı mevlidi hem kalbe hem mideye en güzel şekilde hitap ediyor.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı