Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Bu kadarı da pes doğrusu

Bu kadarı da pes doğrusu

İlçemiz kaldırımlarında yürümek artık sanata dönüştü. Sorumsuz sürücüler yüzünden kaldırım işgalleri, vatandaşları canından bezdiriyor.

İlçemiz kaldırımlarında yürümek artık sanata dönüştü.
Sorumsuz sürücüler yüzünden kaldırım işgalleri, vatandaşları canından bezdiriyor.
Hemen hemen her cadde ve sokakta, araçların kaldırım üzerine park edilmesiyle ortaya çıkan tablo, yayaların can güvenliğinin tehlikeye girmesini de beraberinde getiriyor.
Gazetemiz muhabirinin kamerasına yansıyan karelerde, İlçemiz merkezi bir caddesinde yoğunlukla kullanılan kaldırımın üstüne park eden araç, yayalara zor anlar yaşattı. Otomobillerin arasından geçemeyen yayalar, araçların yoğunlukla olduğu caddeyi kullanmak zorunda kaldı.
Saatlerce kaldırıma bırakılan araçlar
Sorumsuz sürücüler tarafından park edilen araçların kaldırım üzerinde bırakılması, kaldırım işgali sorununu had safhaya çıkarırken, ana caddelerle birlikte ara sokaklarda da yaşanan mevcut tablo, ilçede yaz sezonu nedeniyle araç sayısının artmasıyla birlikte her geçen gün daha da vahim bir hal almaya devam ediyor.
Kaldırıma park edilen araçlar yüzünden engelliler ne yapacak?
Sorumsuz sürücülerin yanlış uygulamaları, özellikle kaldırımları kullanmak dışında alternatifi olmayan engelli vatandaşları da sıkıntıya sokuyor.
İşyeri sahibi isyan etti
İlçemiz Yalı Mahallesi Okul Caddesinde 48….. plakalı bir araç otoparkların boş olmasının yanı sıra cadde üzerinde araç park yeri bulunmasına rağmen Pazar gününü iple çeken bir esnafın işyeri önündeki kaldırıma kadar çıkarak kapısının önünü kapatması bu kadarda olmaz dedirtti.
Çevredeki esnaf, bazı duyarsız sürücülerin bu duyarsızlıklarının hat safhaya ulaşmasının emniyet yetkililerinin Erdek içindeki park sorunlarına yeteri kadar duyarlılık göstermedikleri için oluştuğunu ileri sürerken "Bizim şu Ramazan ayı boyunca sadece hafta sonlarımız hareketli geçiyor, ancak biz para kazanacağımız günde böyle manzarayla karşılaşmak istemiyoruz. Otoparkların boş olmasına rağmen böyle bir olay nasıl meydana geliyor anlamak mümkün değil. Görevlileri işini yapmaya davet ediyoruz" dediler.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı