Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Bu anlaşma gerçekleşirse esnaf kazanacak

Bu anlaşma gerçekleşirse esnaf kazanacak

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunundaki değişiklikle birlikte, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Karesi Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB) arasında görüşmelere başlandı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu`ndaki değişiklikle birlikte, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Karesi Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB) arasında görüşmelere başlandı.
Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, İş sağlığı ve Güvenliği Kanunu`nda yapılan değişiklikle birlikte risk analizi için özel bir şirketle anlaşmak yapmak üzere görüşmelerin halen devam ettiğini söyledi.
İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu`na göre, işyerlerine risk analizi yaptırma zorunluluğunun getirilmesinin ardından, Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, esnafa yönelik risk analizi bilgilendirmesinde bulunacaklarını belirtti.
"Risk Değerlendirilmesi" ile ilgili uygulamanın başlamasının bir çok esnafın farkında olmadığını kaydeden Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Fatih Canbaz, oda üyesi sigortalı işçi çalıştıran işyeri sahiplerinin menfaatine olacak, onların cebinden daha az para çıkacak çalışmalar içine girdiklerini ifade edip, Balıkesir`de faaliyet gösteren Karesi Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB) ile başlatılan görüşmelerin sürdüğünü bildirdi. 
"Risk Değerlendirilmesi" ile ilgili başlatılan uygulamanın çok sayıda esnafın bilgisi olmadığına dikkat çeken Canbaz, "Karesi OSGB ile başlattıkları görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde, esnaf odası üyelerinin bilgilendirileceğini dile getirdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı