Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bu yıl ÇKS başvurularına Erdek Ziraat Odası yardımcı oluyor

Bu yıl ÇKS başvurularına Erdek Ziraat Odası yardımcı oluyor

Oda Başkanı Haluk Özgör: ?Bu yıl, 2 binin üzerinde kayıt bekliyoruz?

Bu yıl, Erdek´teki Çiftçi Kayıt Sistemi´ni (ÇKS) Erdek Ziraat Odası yardımcı oluyor. Önceki yıllarda Erdek İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından tutulan ÇKS´yi bu yıl kendi bünyelerine aldıklarına dikkat çeken Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, çiftçilere yönelik devlet destekleri hakkında şu bilgileri verdi:

?Geçen yıl, Erdek´te 1129 çiftçi, bu kayıt sistemi kapsamındaydı. Bu yıl, sisteme girenlerin sayısının 2 bini geçeceğini tahmin ediyorum. Çünkü, geçen yıllarda, Tarım Bakanlığı´nca, 1-15 dönüm arasında ekili tarlası bulunanlara dönüm başına verilen 11 liralık destek, bu yıl 100 liraya çıkarıldı. Çiftçi Kayıt Sistemi´ne girmeyenler, bu destekten yararlanamıyor.

 

Bu destek artışına paralel şekilde sisteme kayıt yaptırmak için yoğun bir ilgi gösteriliyor. Eski köy, yeni kırsal mahallelere giderek, Ziraat Odası olarak bakanlığımızın verdiği desteklemelerden daha fazla üreticimizin faydalanması için, üreticilerimizin destekleme müracaat sürecinde her türlü desteği sağlamaktayız.

DİĞER BİR DESTEK

Özgör, çiftçilere yönelik ?Küçük Aile İşletmeleri Desteği? hakkında da şunları söyledi:
?Bu destek, 5 ile 45 dönüm arasındaki ekili alanları ve 18 ile 40 yaş arasında bulunup, kırsal kesimde yaşayan üreticileri kapsıyor. 30 bin liralık bu hibe desteği, çiftçilere, bulundukları yörede kalmaları koşuluyla veriliyor.?

Erdek Ziraat Odası´nın merkezde 6300, kendisine bağlı Marmara Şubesi´nde(Avşa ve Ekinlik adaları dahil) 1.000 olmak üzere toplam 7.300 üyesi bulunuyor.
Haber : Önder Balıkçı

 



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli