Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bu sergi Bandırma tarihine ışık tutuyor

Bu sergi Bandırma tarihine ışık tutuyor

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi´nden Bandırma Tarihine Işık Tutan Sergi açıldı.

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi´nden Bandırma Tarihine Işık Tutan Sergi açıldı.
Bandırma 17 Eylül Üniversitesi´nde, Bandırma ve çevresinin tarihine ışık tutmak amaçlı "Osmanlı Arşiv Belgelerinde Bandırma" konulu sergi açılışı yapıldı.
Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü - Osmanlı Arşivleri Daire Başkanlığı arşivinde, Bandırma ile ilgili yaklaşık otuz bin belge arasından seçilen otuz adet orijinal belge sergilenmeye başlandı.
Rektörlük Sergi Alanı´nda düzenlenen serginin açılışı 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Balıkesir İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk, AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Alp Bostancı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üniversite personeli ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.
Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Özdemir, bu anlamlı serginin Bandırma tarihinde yolculuk yapılmasına imkan tanıdığına dikkat çekti.
Özdemir, devamında şöyle konuştu: ?Sergiye alınanlar, Osmanlı arşivlerinde Bandırmayla ilgili yaklaşık otuz bin orijinal belge içinden seçilen 30 adet belgeden oluşmaktadır. Bugün bu sergi, iktisat tarihi alanında çalışmalar yapan üniversitemiz öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Engin Çağman´ın araştırmaları ve gayretleri sonucunda düzenlenmektedir. Kendisi ayrıca arşivlerde Bandırma ile ilgili 6400 belge daha tespit etmiştir ve zaman içerisinde onları da istifadeye sunacağız. Bu belgeler ve benzerlerini içeren bir de kaynak eser niteliği de taşıyan bir kitap çalışmamız olacaktır. Bu belgeler Bandırma tarihini anlamada, günümüze yol göstermede ve ilçemiz mirasının gelecek kuşaklara aktarılmasında çok büyük önem arz etmektedir. Osmanlı arşiv belgeleri sadece akademisyenleri ve profesyonelleri değil, mesleği ve görev alanı ne olursa olsun tüm Bandırmalı hemşerilerimizi beklemektedir. Bizler, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi olarak bu konuda öncü olmaya ve her türlü desteği vermeye hazırız.?
Açılış konuşmasının ardından sergi, Rektör Özdemir ve protokol tarafından açılışı yapılarak sanatseverler ile buluştu.
Hafta sonu da sanatseverlere açık olan sergi, bir hafta boyunca üniversitede sergilenmeye devam edecek.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli