Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

"Bu savaş yapılacak kongre öncesi CHP içerisindeki grupların savaşıdır"

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey ?Külliye´ye CHP´li gitti´ iddiasını yalanladı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey ?Külliye´ye CHP´li gitti´ iddiasını yalanladı.
Külliye´ye CHP´li gitti haberleri ile ilgili bir açıklama yapan AK Parti Balıkesir Milletvekili Canbey ?Türk siyasi hayatına ibretlik bir vaka olarak geçecek bir olay, hem gazetecilik hem de siyaseten ibretlik bir olay. Bu savaş aslında Nisan ayında yapılacak kongre öncesi CHP içerisindeki grupların savaşıdır.? dedi.
CHP´den çıkan bu sesleri bir zamanlar Dünya kupasında gündeme gelen bir çalgı olan Vuvuzela´ya benzeten Milletvekili Canbey, ?Kim ne kadar üfleyebilir, kimin gücü ne kadar çıkarsa Vuvuzela o kadar ses çıkartıyor ve ortaya da bir karmaşa çıkıyor. Bugün CHP´nin içine düştüğü durum tam bir Vuvuzela durumudur.? diye konuştu.
Türkiye´nin, Türk siyasi hayatına ibretlik bir vaka olarak geçecek bir olayı yaşadığını ifade eden Canbey ?Gazeteci Rahmi Turan´ın bir kuyuya taş atmasıyla, bir CHP´linin Külliye´yi ziyaret ettiğini iddia etmesiyle başladı ve devam etti. Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklama sonrasında yine aynı şekilde Muharrem İnce´nin yaptığı basın toplantısının ardından Türkiye olayı daha iyi anlamaya başladı. CHP´nin şu anda düştüğü durum bir zamanlar dünya kupasında bir çalgıya tüm dünya şahitlik etmişti. O çalgının adı Vuvuzela idi. Bugün CHP´den çıkan bu sesin aslında seslerin CHP´li yetkililerin, CHP´li sözcülerin söylediği seslerin bu Vuvuzela´ya benzediğini çok net bir şekilde görüyoruz. Vuvuzela´nın şöyle bir özelliği var. Kim ne kadar üfleyebilirse, kimin gücü ne kadar çıkarsa Vuvuzela o şekilde ötüyor ve ses çıkarıyor. Ortaya da bir karmaşa çıkıyor. Bugün CHP´nin içine düştüğü durum tam bir Vuvuzela durumudur. Önümüzdeki dönemde Türkiye bu olayı net bir şekilde değerlendirecektir. Bu olay siyasetin yalanlar üzerine nasıl kurgulandığının bir açık örneğidir. Siyaset inşallah bu tür düşünceleri tasfiye edecektir. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu´nun ?olay doğrudur, ben bu olayı biliyorum ve söyleyen şahsın kim olduğunu da biliyorum´ demesi olayın CHP içerisinde olduğu ve Kılıçdarağlu´nun da olay hakkında bilgi sahibi olduğu ortaya çıkmıştır. Muharrem İnce´de sık sık bu olayı ifade etmektedir. CHP´nin kendi içerisinde düştüğü bu karmaşa siyaseten son dönemde düzenlene tezgahın hesabını vermek zorundadır. CHP kumpasları bilen bir parti. 2011´de Deniz Baykal´ın bir kaset kumpası ile gittiğini hatırlatmak gerek, sonra Kılıçdaroğlu geldi. Nisan ayı öncesi yapılacak kongre öncesi yaşanan bu savaşı aslında CHP içerisinde grupların savaşı olarak da değerlendirebiliriz.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı