Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bu protokolle hükümlüler topluma kazandırılacak

Bu protokolle hükümlüler topluma kazandırılacak

Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı arasında Denetimli Serbestlik kapsamında kamu yararına çalıştırma yükümlülüğüne tabi tutulan hükümlülerin çalıştırılmalarını esas alan işbirliği protokolü imzalandı.

Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı arasında Denetimli Serbestlik kapsamında kamu yararına çalıştırma yükümlülüğüne tabi tutulan hükümlülerin çalıştırılmalarını esas alan işbirliği protokolü imzalandı.
Balıkesir Valiliğine bağlı tüm merkez ve ilçelerdeki kurum ve kuruluşlarda denetimli serbestlik yükümlülüğü altında bulunan hükümlülerin kamuya yararlı işlerde ücretsiz çalıştırılmalarına ilişkin İşbirliği Protokolü Vali Ersin Yazıcı ve Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek tarafından imzalandı.
Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı arasında haklarında kamuya yararlı bir işte çalıştırılması kararı verilen hükümlülerin çalışma sürelerinin yerine getirilmesini sağlamayı ve yeniden suç işlemelerini engelleyici etkenleri güçlendirmeyi, sosyalleşmelerini teşvik etmeyi, toplumu suça karşı korumayı, üretken, verimli, kanunlara ve toplumsal kurallara saygılı, sorumluluk sahibi bir yaşam biçimine uyumlarını kolaylaştırma amacıyla Denetimli Serbestlik İşbirliği Protokolü imzalandı.
3 yıl süre ile belirlenen ve 1 Nisan 2018 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek protokol; Balıkesir Valiliği adına Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı adına Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek tarafından Balıkesir Valilik Makamında 30 Mart 2018 tarihinde imzalandı.
Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek protokol ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: "İşbirliği protokolü ile hükümlülerin cezalarının bir bölümünü kamu kurumlarında ve kamu yararına olan işlerde çalışarak tamamlamalarına imkân sağlanmış olacaktır. İşbirliği protokolünün gerçeklemesinde katkıları nedeniyle Sayın Valimize teşekkür ediyorum." dedi.
İmzalanan protokol hakkında açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı ise, "Bu işbirliği protokolü sayesinde yaklaşık 600 hükümlüyü kamu yararına işlerde çalıştırma şansına sahip olacağız. Balıkesir´de denetimli serbestlikle alakalı çalışmaları başsavcılığımızla beraber aktif hale getiriyoruz. Başsavcılık ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün yapacağı tasnife göre hükümlülerimizi, sosyal hayata adapte etmek ve sorumluluk sahibi bir yaşam biçimine hazırlamak için kamu kurum ve kuruluşlarımızda ihtiyaç ve uygunluk durumuna göre çalıştıracağız. Bu mekanizma Türk idari ve adli yapısı arasında hukuk literatüründe yer alan sistem. Bununla ilgili prosedürler, şartlar mevzuatta yer almış durumda. Bu sistem karşılıklı protokol çerçevesinde yerine getiriliyor. İşbirliğinin temel amacı hükümlülerin cezalarının bir bölümünü kamu yararı taşıyan işlerde çalışarak ödemeleri ve böylelikle yeniden hayata tutunmaları, üreten, ülkesine fayda sağlayan birer birey olmalarına katkı sağmaktır." diye konuştu.

Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false