Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bu projeyle Sındırgı içi trafiği nefes alacak

Bu projeyle Sındırgı içi trafiği nefes alacak

Sındırgı Çevre Yolu 2. Etap çalışmaları başladı.

Sındırgı Çevre Yolu 2. Etap çalışmaları başladı.
Sındırgı ilçesinde şehir içi trafiğini rahatlatacak çevre yolu yapımına 2016 yılında başlanmış ancak proje değişikliği nedeniyle yarım kalmıştı.
Yaklaşık 12 milyonluk bütçe ile ihale edilen 10 km´lik çevre yolunun daha güvenli hale getirilmesi için kavşak geçişleri menfeze çevrilmiş, bu sebeple de yol seviyesi yükselmiş ve projenin maliyeti artmıştı. Yolun zemin ve menfez ve dolgu çalışmaları tamamlanmış stabilize ve asfaltlama çalışmaları ise yarım kalmıştı.
Geçtiğimiz aylarda 2. Etap ihalesi yapılan Çevre Yolu inşaatında çalışmalara kaldığı yerden başlandı. Duble ve sıcak asfalt olarak yapılacak çevre yolu projesinde Kocaköprü mevkii olarak bilinen alan ile hastane kavşağı ve Kocakonak ayrımı ile Cüneyt Köprüsü arasında ise genişletme ve çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirilecek. Bu sayede sıkça kazaların yaşandığı Soğuk su mevkii de daha güvenli hale getirilmiş olacak.
Yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ?12 milyonluk yeni bir bütçe ile 2. etap çalışmalarımız başladı. 2018 yılında inşallah çevre yolumuz faaliyete girecek.? dedi. Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli