Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Bu projeyle Ayvalık renklenecek

Bu projeyle Ayvalık renklenecek

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ?Ayvalık Renkleniyor? isimli projeyi katılımcılara anlattı.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ?Ayvalık Renkleniyor? isimli projeyi katılımcılara anlattı.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Ticaret Odası Toplantı Salonunda pilot bölge olarak seçilen Talatpaşa Caddesinde işyerleri bulunan esnaf ve mal sahipleriyle bir araya gelerek ?Ayvalık Renkleniyor Projesi? hakkında bilgilendirme yaptı
Başkan Gençer´in hazırlattığı proje esnaflardan ve bina sahiplerinden tam destek gördü.
Ayvalık İlçesini elbirliğiyle güzelleştireceklerinin altını çizen Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ?Buna hep birlikte var mısınız?? diye başladığı konuşmasında şunları anlattı: ?Amacımız Ayvalık´ta yeni bir hareket başlatmak. Bu hareket kapsamında öncelikle biz Ayvalık´ta görsel kirliliği, çirkinlikleri kaldırmak istiyoruz. Bunu da yaparsak el birliğiyle yapabiliriz. Esnafımızın, halkımızın istemesi lazım ki radikal, güzel kararları ortaya sunabilelim. Ayvalık´ın atar damarlarından bir tanesi, en çok alışverişin yapıldığı, binlerce insanın günlük kullandığı Talatpaşa Caddesi. Ayvalık´ın bu örnek uygulamasını Talatpaşa´dan başlatmak istedik. Hepiniz haklı olarak tabela, klima ve yönlendirme işaretleri kullanıyorsunuz. Bunlar üst üste konduğunda bir çirkinliğe sebep oluyor. İnsanların belki de aradığını bulmalarını daha da zorlaştırıyor. Kentimizin kentsel dokusuna uymayan bir çirkinlik yaratıyor. Biz Talatpaşa´yı bir bütün olarak düşünerek buradaki tabelaların, klimaların ve gölgeliklerin yenilenmesiyle ilgili bir çalışma yaptık. Talatpaşa´da başlatacağımız bu uygulamanın ben bütün şehre yayılacağına inanıyorum. Biz işçiliğini de Ayvalık Belediye üstlenerek mevcut tabelaların sökülmesinde sizlere yardımcı olacağız ve bu seçilen binaların dış cephelerini boyayacağız?
Bir saatlik toplantının ardından Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´i ilçenin güzelleşmesi için hazırlattığı projeden dolayı alkışlayan Talatpaşa esnafı ve bina sahipleri projenin başlatılması için muvaffakıyet belgelerini imzaladılar.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: projeyle Ayvalık renklenecek
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı