Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Bu kez ev hanımını dolandırmak istediler

Bu kez ev hanımını dolandırmak istediler

Kendilerini ?savcı ve polis? olarak tanıtıp, Bandırma´da bir vatandaşı dolandırmaya çalışan iki kişi, Bandırma polisinin başarılı çalışması sonucunda yakalanarak cezaevine gönderildi.

 

Resmi makamlardan sayısız kereler, inanılmaması yönünde açıklamalar yapılmasına karşın, telefon ile kendisini ?savcı ve polis? olarak tanıtan kişilerin gerçekleştirdiği dolandırıcılık suçlarına bir yenisi daha eklendi. Bandırma´da, 57 yaşındaki N.Ö. isimli ev hanımına telefon ederek, kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan kişiler, banka hesabının terör örgütleri tarafından kullanıldığı yalanını söyleyerek ev hanımının bankada bulunan 70 bin lirasını çekerek kendilerine göndermesini istedi.

Konuşmanın ardından bankada bulunan 70 bin lirasını çekerek dolandırıcıların verdiği hesaba yatırmak üzereyken, kızının, annesinin dolandırıldığını anlayarak polise haber vermesi üzerine bankaya gelen Bandırma Emniyeti Asayiş Büro ekipleri, ev hanımının dolandırılmasını engelledi.

Sembolik olarak dolandırıcıların verdiği hesap numarasına bir miktar para yatırıldı ve ardından operasyon için düğmeye basıldı. İstanbul´da bulunan bir bankanın hesabına para yatırılmasının ardından Bandırma Emniyeti, konuyu İstanbul Emniyetine bildirdi. İstanbul Emniyeti, dolandırıcıları parayı çekmek üzereyken suçüstü yakaladı. Dolandırıcılardan S.O. ve T.S., yakalanarak gözaltına alındı. Adli makamlara sevk edilen kişiler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Önder BALIKÇI



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli